1

Onderwerp: Moscovisch gebak

Ik wou vandaag een taartje maken en had als kapsel eens Moscovisch gebak geprobeerd.
Heb alles zoals het recept gedaan, maar de bovenkant was steenhard na het afkoelen, het was erg laag gebleven en er zaten een soort van deuken/gaten in de onderkant.

Zou iemand weten hoe dit komt?

2

Re: Moscovisch gebak

Hoi baktaart,

ik heb ook eens het recept van deze site geprobeerd. Dat van mij was niet steenhard, maar er zaten wel harde stukken in en het rook het smaakte naar omelet.  Ik durf niet te zeggen hoe het komt. Heb je de taartvorm om een hete bakplaat gezet? Misschien dat het dan te snel gaarde in vergelijking met de rest van de taart.

3

Re: Moscovisch gebak

Nee, hij stond op een rooster ..

4

Re: Moscovisch gebak

Hoi,

Ik heb wel een idee wat je verkeerd hebt gedaan, heb ik zelf ook de eerste keer gedaan. De bloem er in 1 keer bijgegooid. Ik doe het nu zo, ik klop de eieren en suiker luchtig (op kamertemperatuur) en dan gebruik ik de mixer niet meer. Ik spater beetje voor beetje de bloem gezeefd erdoor. Dus klein beetje zeven, spatelen enz. dan komtie mooi omhoog en is het lekker. Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

Succes.

Groetjes, Suzanne
"I'm not an addict, maybe that's a lie..."