1

Onderwerp: Welke chocolade om te smelten?

Dit is misschien echt een hele domme vraag maar welke chocolade uit de supermarkt kan ik het beste gebruiken om te smelten en dan bijvoorbeeld te gebruiken voor die lekker slagroomtruffels die ik voorbij heb zien komen??

Pas ook, brownies gemaakt maar wilde er chocalde overheen en toen heb ik maar die van Dr. Oetker genoemen maar ja daar kun je wel 4 repen van kopen....

(kon het ook niet vinden hier dus vandaar maar zo'n dom topic :o)

Groetjes Maris
www.ovenheerlijketaartjes.nl hier kan iedereen mijn taartjes bewonderen :D en tegenwoordig ook op www.taartjesvanmariska.hyves.nl

2

Re: Welke chocolade om te smelten?

Ik heb altijd Swiss chocola (ik geloof 80% cacao). Die gebruikte ik ook altijd in de chocolade taart van Jamie Oliver.

3

Re: Welke chocolade om te smelten?

moet ik daar op lette, dat er 80% cacao inzit? Kan ik die bij de AH kopen, die Swiss?

Groetjes Maris
www.ovenheerlijketaartjes.nl hier kan iedereen mijn taartjes bewonderen :D en tegenwoordig ook op www.taartjesvanmariska.hyves.nl

4

Re: Welke chocolade om te smelten?

Ik gebruik de Euroshopper van de AH ik betaal geloof ik

5

Re: Welke chocolade om te smelten?

en gebruik je dan de melk variant of puur? Puur zeker....

Groetjes Maris
www.ovenheerlijketaartjes.nl hier kan iedereen mijn taartjes bewonderen :D en tegenwoordig ook op www.taartjesvanmariska.hyves.nl

6

Re: Welke chocolade om te smelten?

Mariska1984 schreef:

moet ik daar op lette, dat er 80% cacao inzit? Kan ik die bij de AH kopen, die Swiss?

Dat stond in het recept die 80 % dus daar heb ik me aan gehouden.
Maar die tip van Marliesb van AH eigen merk is een stuk goedkoper, dus die ga ik ook nog even uitproberen. Persoonlijk vind ik puur het lekkerste.