1 Laatst bewerkt door TaartJo (19-07-2009 09:13)

Onderwerp: Ijsjes

Mijn probeer ijsjes vor traktatie van zoonlief. Volgende maand pas voor het echie, nu lekker snoepen van de ijsjes.
De kleine was helemaal enthousiast toen ze af waren en liep maar rond te draaien om de tafel waar ze stonden en 'ijs' 'ijs' 'ijs' te zeggen... erg schattig.

Iedereen bedankt voor de inspiratie en tips!

http://gallery.me.com/jlugthart/100037/IMG_1106/web.jpg?ver=12479320770001

http://gallery.me.com/jlugthart/100037/IMG_1108/web.jpg?ver=12479321190001

http://gallery.me.com/jlugthart/100037/IMG_1111/web.jpg?ver=12479321590001

O ja het waren witte choco frambozen cakejes die helaas niet helemaal tot de rand gekomen waren maar wel heerlijk smaken!
Het ijs is meringue schuim, gewoon naturel gehouden, ook erg lekker!

2

Re: Ijsjes

Ziet er erg leuk uit.

Groetjes, Suzanne
"I'm not an addict, maybe that's a lie..."

3

Re: Ijsjes

Dat ziet er super uit!
Hoe maak je meringue schuim???

4

Re: Ijsjes

mijn dochter gaat woensdag trakteren
en ik wilde ook deze ijsjes maken,
ben net als miekpiekje erg benieuwd naar je merinque schuim........

5

Re: Ijsjes

Dat ziet er vrolijk uit!

Verdwalen in zoetigheid
www.hettaartenbos.nl voor al uw zoete creaties

6

Re: Ijsjes

H

Zip-a-dee-doo-dah, zip-a-dee-ay
My, oh my, what a wonderful day

7

Re: Ijsjes

recept van merinque schuim staat op de site van maakjetaart
Benodigdheden:

- 4 verse eiwitten*
- 200 gram kristal suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- Smaakstof naar keuze
- Hand mixer met garde
- Bakplaat met bakpapier
- Oven
- Aluminium folie

* (gebruik je liever geen verse eiwitten dan kun je ook gedroogd eiwit of meringue poeder  gebruiken. Kijk voor de hoeveelheid water per hoeveelheid eiwitpoeder op de verpakking)


Werkwijze:

Warm de oven voor op 100 graden en leg een stuk bakpapier op de bakplaat. Meng de suiker en vanille suiker door elkaar. Doe de eiwitten in een kom en voeg 1/3 van het suiker mengsel erbij (en evt. de smaakstof en kleurstof). Begin met kloppen en voeg in gedeelten de rest van de suiker toe. Mix zeker 5 minuten op hoge snelheid tot er een mooie glanzende massa ontstaat. Test of het eiwit stijf genoeg is door de kom op zijn kop te houden, als het schuim blijft zitten is het stijf genoeg.

Pak nu een grote spuitzak met hierin spuitmond 1M van Wilton (kun je zonder coupler in de zak doen) en vul de spuitzak met het eiwit mengsel. Spuit nu toefjes die groot genoeg zijn om op een cupcake te passen in rijen naast elkaar met 2 cm ertussen.

Plaats nu een stuk aluminium folie (niet noodzakelijk) over de bakplaat zo dat het de toefjes niet raakt. Dit om te voorkomen dat de toefjes geel verkleuren.

Plaats de bakplaat in het midden van de oven en laat de toefjes 80 minuten drogen/verwarmen. Hierna kunt u de toefjes met een spatel verwijderen en verder laten opdrogen.

Bevestig ze op een cupcake door een klein beetje botercr

8

Re: Ijsjes

volgensmij dus eerst die poeder +benodigheden mixen
en dan volgens mij doorgaan met het bovenste recept.
suiker/vanillesuiker kloppen teminste dat denk ik...maar als iemand dat even weet
dan weet ikhet ook gelijk weer

9

Re: Ijsjes

altijd leuk