1

Onderwerp: Andere vulling dan "cake"

Hallo taarten experts,

Ook ik wil graag aan het bakken slaan, maar heb toch nog een vraagje. Kun je ook iets anders gebruiken dan cake-achtige vulling? Houd zelf van frisse taarten, niet te zoet, fruitvulling...

Nog een andere vraag, hoeveel marsepein heb je nodig om de taart te bekleden?

Alvast bedankt!
Sare

2 Laatst bewerkt door Knutsel (18-07-2009 14:30)

Re: Andere vulling dan "cake"

Ik begrijp niet zo goed wat je bedoelt.
Bedoel je een vulling of juist de cake?

Voor een vulling is lemon curd erg fris of de mango passie vrucht jam van Hero.
Je kan ook de citroen kwarktaart pudding van Mona eens proberen erg lekker fris.

In de link hier onder staan de maten en hoeveelheden.
http://www.deleukstetaarten.nl/index.php?Tabellen

3

Re: Andere vulling dan "cake"

hoi knutsel,

ikbedoel inderdaad een vervanging voor de cake!

Groetjes Sare

4

Re: Andere vulling dan "cake"

Misschien de biscuitmix die is wat luchtiger dan cake volgens mij

5

Re: Andere vulling dan "cake"

een biscuit is van zichzelf niet echt zoet, juist de vulling maakt het zoet ofjuist fruitig vind ik.
ik gebruik zelf het liefst lemon curd of citroenkwark om mee tevullen, ook vlaaivulling vind ik heerlijk in een taart.

misschein is het een ideen om wat citroenessence door de biscuitmix te doen, krijg je al een frissere smaak van (andere smaak kan natuurlijk ook)

liefs Saskia
Elke dag is een cadeautjes, pak het uit.

6

Re: Andere vulling dan "cake"

Wat citroenrasp door je mix mengen maakt het ook lekker fris!

7

Re: Andere vulling dan "cake"

Als je geen standaard Nederlandse cake of biscuit wilt gebruiken zijn de Engelse vruchtentaarten ook heel handig en lekker.
Die blijven namelijk lekker stevig van binnen en buiten en zijn prima te bekleden.
Het is wel wat meer werk dan een cake of biscuit.
Of een stevige chocolade taart / sachertorte is ook altijd goed hanteerbaar.

8

Re: Andere vulling dan "cake"

bedankt voor jullie reacties, hier kan ik wel wat mee!

Groetjes Sare