1

Onderwerp: 2maal invriezen, eerst biscuit en daarna bekleed????

Ben dus benieuwd hoe jullie dit doen.
Kun je een gebakken biscuit eerst invriezen en als je m dan hebt ontdooit en vervolgens gedecoreerd kun je m dan alsnog een keer invriezen tot de dag van gebruik???

2

Re: 2maal invriezen, eerst biscuit en daarna bekleed????

zou ik persoonlijk niet doen heb altijd geleerd dat als iets eenmaal ingevroren is geweest je het niet nog een keer mag invriezen.

3

Re: 2maal invriezen, eerst biscuit en daarna bekleed????

hoe lang kun je een biscuit dan ongeveer bewaren totdat je hem gaat decoreren...moet m daarna namelijk nog een week invriezen voordat hij gegeten wordt.

4

Re: 2maal invriezen, eerst biscuit en daarna bekleed????

dan zou ik hem bijvoorbeeld vrijdag bakken, zaterdag bekleden en gelijk de vriezer in.
24 uur van tevoren haal je hem er weer uit.

5

Re: 2maal invriezen, eerst biscuit en daarna bekleed????

2x in vriezen waarom zou dat niet kunnen???? dat gebeurd zo vaak zonder dat je het weet...
heb in de vis gewerkt en daar kwam bevrorenvis soms en werd ontdooit anders kon je het niet fileren en daar na werd het weer ingevroren dus zie het probleem niet als het met vis kan waarom met taart dan niet???
met vlees doen ze dat ook shoarma komt ook altijd uit de vriezer en hoeveel mensen gooien dat als ze thuis zijn niet weer in de vriezer. dus dat kan wel hoor misschien dat hij wel iets droger word dat zou kunnen...

groetjes nicole

6

Re: 2maal invriezen, eerst biscuit en daarna bekleed????

"Daarom mag je ook nooit ondooit voedsel terug invriezen , immers bij het ontdooien komt er ook vocht vrij en dit is een zeer goede voedingsbodem voor bacterien die zich hier zeer goed kunnen ontwikkelen,vooral ook door de kamertemperatuur. Bij terug invriezen blijven sommige bacterien overleven en die kunnen dus op hun beurt voor een flinke voedselinfectie zorgen!"

even gekopieerd ;)