1

Onderwerp: hoe stijf wordt de aardbeienmousse?

Hallo!

Ben aardbeienmousse aan het maken naar het recept op deze site. Hoe stijf wordt deze? Ik heb m nu in de diepvries staan want hij is erg vloeibaar. Ik dacht m zo te smeren op de taart zonder dijkje. Ik begin nu toch te twijfelen of ik wel nog een dijkje moet maken.

Wat zijn jullie ervaringen?

Groetjes,
Suzanne

2

Re: hoe stijf wordt de aardbeienmousse?

Normaal gesproken moet tie toch wel behoorlijk stijf worden.. Niet dat je je pollepel er rechtop in kan laten staan, maar ze hoort niet helemaal vloeibaar te zijn, is mijn ervaring. De mousse moet zeker 3 uur in de koelkast blijven staan voor je 'm kunt gebruiken. Ik maak 'm meestal zelfs de dag van te voren.

Mocht tie toch wat vloeibaar zijn, zou ik zeker een dijkje spuiten, better safe then sorry!

Stap binnen in een wereld vol taart
http://www.taartwereld.nl  |  http://taartwereld.blogspot.com/

3

Re: hoe stijf wordt de aardbeienmousse?

Oke...3 uur opstijven. Het was fijn geweest als dat bij het recept stond! Is wel goed gekomen. Taart zal vanavond wel helemaal goed zijn.

Groetjes!
Suzanne

4

Re: hoe stijf wordt de aardbeienmousse?

ik heb m al een aantal keer gemaakt...ik was ook ongeduldig maar met de dubbele hoeveelheid gelatineblaadjes was ie in een half uurtje goed stijf :D
(dat klinkt vreemd :s)

In Geldrop moet je zijn voor de leukste workshops bij CakeCreatief! www.mijntaartjes.cakecreatief.nl

5

Re: hoe stijf wordt de aardbeienmousse?

Hahaha....duurde dat toch nog zoooo lang? ;)