1 Laatst bewerkt door Zenobia (08-06-2009 15:53)

Onderwerp: Coffee buttercream

Ik heb deze week dit recept van Chockylit gemaakt. (Die het weer van Epicurious had.) De ingredienten zijn echt heel erg makkelijk.
Zelf vond ik het best pittig om te maken (ik heb hier geen thermometertje liggen hoor, dus dat heb ik maar gegokt) maar het was heeeeeeel lekker. Ik combinatie met m'n chocolade cc smaakte het precies als een ruinesteentje (als jullie dat kennen...).

Coffee Buttercream from Epicurious

    2 teaspoons instant espresso powder (available at whole foods)
    1/4 cup plus one tablespoon water
    6 tablespoons granulated sugar
    2 egg yolks
    1 stick (1/2 cup) unsalted butter, cut into 1/2-inch cubes and softened

1. Stir together espresso powder and 1 tablespoon water until powder is dissolved.
2. Bring sugar and remaining 1/4 cup water to a boil in a very small heavy saucepan, stirring until sugar is dissolved.
3. Boil, without stirring, washing down any sugar crystals on side of pan with a pastry brush dipped in cold water, until syrup registers 238

Carpe diem & Kali orexi

2

Re: Coffee buttercream

Wie kan dit vertalen?!
Ik ben geen ster in engelse taal!

3

Re: Coffee buttercream

Oh sorry heeelemaal niet aan gedacht! Ik zal het zo even vertalen.

Carpe diem & Kali orexi

4

Re: Coffee buttercream

Zenobia schreef:

Oh sorry heeelemaal niet aan gedacht! Ik zal het zo even vertalen.

Een beetje late reactie, maar: bedankt!

5

Re: Coffee buttercream

Zenobia schreef:

Voeg de hete siroop langzaam toe en zorg ervoor dat 'ie niet tegen je mixer of tegen de randen aankomt (ik ben dus gewoon even gestopt met mixen, maar ik weet niet of dat de bedoeling echt was)... en mix dit 3 tot 5 minuten, totdat het mengsel is afgekoeld

Vraagje:
Heeft iemand hier ervaring mee met een kunstof mixerkom?
Ik heb wel metalen gardes erin.
Ik wil graag ook meringue botercreme maken maar durf het niet in mijn mixer.
Ik ben veel te bang dat de kom gaat smelten.

6

Re: Coffee buttercream

Bedankt...:thumb:...:9