Onderwerp: Coffee buttercream
Ik heb deze week dit recept van Chockylit gemaakt. (Die het weer van Epicurious had.) De ingredienten zijn echt heel erg makkelijk.
Zelf vond ik het best pittig om te maken (ik heb hier geen thermometertje liggen hoor, dus dat heb ik maar gegokt) maar het was heeeeeeel lekker. Ik combinatie met m'n chocolade cc smaakte het precies als een ruinesteentje (als jullie dat kennen...).
Coffee Buttercream from Epicurious
2 teaspoons instant espresso powder (available at whole foods)
1/4 cup plus one tablespoon water
6 tablespoons granulated sugar
2 egg yolks
1 stick (1/2 cup) unsalted butter, cut into 1/2-inch cubes and softened
1. Stir together espresso powder and 1 tablespoon water until powder is dissolved.
2. Bring sugar and remaining 1/4 cup water to a boil in a very small heavy saucepan, stirring until sugar is dissolved.
3. Boil, without stirring, washing down any sugar crystals on side of pan with a pastry brush dipped in cold water, until syrup registers 238