Onderwerp: Choco truffels met aardbei
Ingredienten:
1,8dl slagroom (de room, dus niet kloppen)
400gr pure chocolade
70gr boter
2 el amaretto
cacaopoeder/poedersuiker
Breng de room in een pannetje aan de kook.
Neem de pan van het vuur en roer de geraspte chocolade erdoor tot het gesmolten is.
Voeg de boter toe en blijf roeren tot ook deze gesmolten is.
Roer de amaretto erdoor.
Neem een ovenschaal, bedek deze met een laagje plastis folie.
Giet het mengsel hierin, dek af en zet een paar uur in de koeling.
Na paar uur op de kop houden en valt hij er zo uit, in stukken snijden, bestrooien met een mengsel van cacaopoeder en poedersuiker (alleen cacao is ook lekker, als je ervan houd.)
Aardbei erop, en smullen maar !!!
Bewaren in de koelkast, maar serveren op kamertemperatuur.
(Ik had er zelf koelblokken gisteren onder liggen, zodat ze niet wegsmolten, maar iets zachter zijn ze nog lekkerder !!!)