1

Onderwerp: scheurend marsepein en fondant

Ben benieuwd of jullie tips voor me hebben(vast wel)....
ben de afgelopen weken thuis aan de slag gegaan met het bekleden van taarten, heb zowel marspein als mmf geprobeert maar bij beide had ik het probleem dat als ik de taart bekleed had de marsepein of de mmf ging scheuren aan de zijkant, bovenop blijft ie prachtig en ook bij het uitrollen en optillen is er geen scheurtje te zien maar wel zodra het op de taart ligt, baal daar zo van!
Heb het dan maar opgelost door er een sierrand omheen te maken maar wil zo graag een taart mooi strak bekleden zonder dat een sierrand verplicht is.
Moet ik misschien iets minder dun uitrollen?

2

Re: scheurend marsepein en fondant

Eerst je randen goed vastdrukken (zachtjes) voordat je de zijkanten gaat doen. Eventueel insmeren met crisco, niet te veel, want dan gaat alles glimmen.

Groetjes en veel bakplezier,
Lucy