1

Onderwerp: Marsefond; bruidstaart nu wel of niet in de koeling?

Heb net de 3 taarten bekleed met marsefond en even terug in de koeling gezet (laagste stand) maar nu met eruit halen beginnen ze al meteen te zweten :(
Qua vullingen hoeven ze niet in de koeling (mokkacreme, creme met lemon curd, en bokkepootjes creme).
Ben bang dat als ik hem vannacht in de koeling zet, dat hij dan morgen enorm staan te zweten op de bruiloft...
Wat zouden jullie doen? Hoelang duurt het voordat marsefond droogt?
En blijft de taart steviger als ik hem wel in de koeling zet of maakt dat niet veel uit?

Vanaf 1 juli 2011 verkoop van bakspulletjes bij Creataart!
Openingstijden *Vrijdag 09.00 - 11.30 en 14.00 - 17.00 * zaterdag 09.00 - 12.00             ~~ Voor meer informatie zie www.creataart.nl~~

2

Re: Marsefond; bruidstaart nu wel of niet in de koeling?

de ideale temperatuur voor marsepein is 16 graden, maar hoe moet het dan met de andere spullen in de koelkast. Heb je geen ander koel plekje?

Groetjes Gerda
as't nie kan zoas't mut, mut ma zoas't kan.

3

Re: Marsefond; bruidstaart nu wel of niet in de koeling?

Oh, maar ik heb een aparte koelkast, dus dat is het probleem niet.
Wil alleen niet voor verassingen komen te staan...

Heb nu 2 lagen gestapeld en hij staat nog rechtop ;)
Maar die derde laag moet er natuurlijk ook nog op :S

Niemand een idee wat het beste is? Ben bang dat als ik hem w

Vanaf 1 juli 2011 verkoop van bakspulletjes bij Creataart!
Openingstijden *Vrijdag 09.00 - 11.30 en 14.00 - 17.00 * zaterdag 09.00 - 12.00             ~~ Voor meer informatie zie www.creataart.nl~~

4

Re: Marsefond; bruidstaart nu wel of niet in de koeling?

in dat geval zou je de koelkast vanavond uit kunnen zetten en de deur dicht laten.
Dan loopt de temperatuur geleidelijk op.

Groetjes Gerda
as't nie kan zoas't mut, mut ma zoas't kan.