1

Onderwerp: (spoed) Mijn Zwitserse room is veel te dun (spoed)

Hallo
Ik heb in het begin van de avonds zwitserse room gemaakt met zelfgemaakte bbr.
Het staat nu zo ong. 1 uur in de koelkast, maar het blijft erg dun.
Dit probleem had ik vorige week ook, maar toen had ik geen klopfix gebruikt. Hoe kan ik het nu dikker maken. Als ik het zo tussen de taart ga doen, loopt het weer door de botercreme heen net als vorige week dus.

Ik heb helaas geen gelatine in huis.

Zou ik de boel nog stijf kunnen mixen?

Groetjes
Kim

groetjes,
Kim

2

Re: (spoed) Mijn Zwitserse room is veel te dun (spoed)

Zou je er niet alsnog een zakje klopfix doorheen kunnen doen en de boel nog even mixen? :think:

Als het nu toch niet bruikbaar is (want te dun zoals je aangeeft) zou ik dat proberen denk ik.

3

Re: (spoed) Mijn Zwitserse room is veel te dun (spoed)

ik snap niet helemaal hoe die dun kan zijn? je slagroom heb je toch wel opgeklopt neem ik aan?

Wat een bloemetje?  nee van mij krijg je een taart!!!

Re: (spoed) Mijn Zwitserse room is veel te dun (spoed)

christol schreef:

ik snap niet helemaal hoe die dun kan zijn? je slagroom heb je toch wel opgeklopt neem ik aan?

Ja zeker, lees; Ik heb nu wel klopfix gebruikt.

De slagroom was stijf geklopt en de bbr was dikker als vla, dunner als pudding.

groetjes,
Kim

Re: (spoed) Mijn Zwitserse room is veel te dun (spoed)

Freya schreef:

Zou je er niet alsnog een zakje klopfix doorheen kunnen doen en de boel nog even mixen? :think:

Als het nu toch niet bruikbaar is (want te dun zoals je aangeeft) zou ik dat proberen denk ik.

Gaat dat dan niet klonteren? In mijn slagroom heb ik ook vaak klontjes.


kim

groetjes,
Kim

6

Re: (spoed) Mijn Zwitserse room is veel te dun (spoed)

Als het gaat klonteren, doe je het gewoon even door de zeef.
Als ik zwitserse room maak, maak ik de bbr wel vrij dik, juist omdat er dan nog wat dunner spul bij moet. Klopfix gebruik ik eigenlijk nooit.

Eten met liefde bereid en dat proef je! www.lapatissiere.nl

7

Re: (spoed) Mijn Zwitserse room is veel te dun (spoed)

Als het nu te dun is en toch nog gemixt wordt lijken mij klonten niet echt het probleem, maargoed, ik zou het zoals gezegd dus wel als laatste redmiddel proberen als het anders toch niet bruikbaar is. :)

Ik kan eigenlijk ook alleen maar bedenken dat je bbr te dun moet zijn geweest. Heb verder geen ervaring met maken daarvan, want gebruik zelf altijd de zakjes (juist ook omdat die room lekker dik wordt).

8

Re: (spoed) Mijn Zwitserse room is veel te dun (spoed)

ik zou er wat mix voor banketbakkersroom dan bij doen als ik jou was

Wat een bloemetje?  nee van mij krijg je een taart!!!

9

Re: (spoed) Mijn Zwitserse room is veel te dun (spoed)

Oja, dat kan natuurlijk ook nog!

10

Re: (spoed) Mijn Zwitserse room is veel te dun (spoed)

Het is gelukt hoor. ik heb er nog 2 zakjes klopfix door gemixt en  nu is het een stuk dikker zonder klontjes

Bedankt allen!

Kim

groetjes,
Kim