1

Onderwerp: Onee, HELP (sorry, nogal spoed) Fondant scheurt steeds...

Help, ik ben een taart aan het maken voor morgen. 't is een taart van 24 cm maar dan wel 8 hoog. Steeds als ik het fondant op de taart wil gaan leggen scheurt het door het gewicht.... Hoe los ik dit op. Ik kan het niet op plastic uitrollen en ondersteboven doen want het moet een taart worden met openslaande punten en ben bang dat de onderkant (wat dus de bovenkant moet worden) er dan niet goed uit ziet.

Wie kan me helpen???

2

Re: Onee, HELP (sorry, nogal spoed) Fondant scheurt steeds...

Misschien proberen om iets dikker uit te rollen?
Ik schuif altijd twee armen onder de 'plak' marsepein/fondant en til hem dan voorzichtig op de taart. Je zou hem ook (als je rolstok groot genoeg is) voorzichtig kunnen oprollen over je rolstok, en hem dan uitrollen over je taart.

Groetjes Laura!

3

Re: Onee, HELP (sorry, nogal spoed) Fondant scheurt steeds...

Gaat ie niet plakken als je 'm oprolt?
Ik moet bekennen dat ik al moeite genoeg heb om 'm op formaat te krijgen... Heb absoluut genoeg fondant maar hij wordt steeds langwerpig :S
Hij was al niet echt dun maar misschien moet idd maar dikker... Wordt een beetje weemoedig...

4

Re: Onee, HELP (sorry, nogal spoed) Fondant scheurt steeds...

Beetje crisco of poedersuiker op je rolstok doen :) Ik zorg altijd dat ie gekneed is tot een bal, en dan draai ik hem elke keer tijdens het uitrollen zodat hij rond blijft en de dikte overal ongeveer hetzelfde is.

Groetjes Laura!

5

Re: Onee, HELP (sorry, nogal spoed) Fondant scheurt steeds...

pff, met heel druk doorademen en goede moed is het gelukt....
het is wel een gemarmerde lichtblauwe taart ipv een donkerblauwe :D De zin om goed te kneden was over.

Super tnx, had de mental support even nodig denk ik :D

6

Re: Onee, HELP (sorry, nogal spoed) Fondant scheurt steeds...

Ben blij dat het uiteindelijk toch nog gelukt is! Wel showen he :D

Groetjes Laura!