1

Onderwerp: Slagroom op marsepein

Dames,

Een collega van mij wil een marsepein taart met toefjes slagroom en aardbeien erop. Kan dit wel? gaat het marsepein niet smelten?

2

Re: Slagroom op marsepein

Dan gaat de marsepein inderdaad smelten.
Wat ik wel eens heb gedaan met zo'n vraag is een klein stukje marsepein met het puzzelplaatje op de bovenkant iets kleiner maken. Dus alleen een stukje in het midden en de slagroomtoeven erom heen gespoten. Dus gewoon zorgen dat het elkaar niet raakt.
Ook de zijkant had ik met slagroom gedaan.

Groetjes, Ilonka
Leven en laten leven, maar geniet van elke dag.

3

Re: Slagroom op marsepein

http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2009/06/15/1245093235-190.jpg

Ze willen precies zoiets als deze taart.

4

Re: Slagroom op marsepein

dan zou ik het met botercreme doen. eventueel van de mix, die is lekkerder.
en pas als allerlaatste erop spuiten!
dus eigenlijk moet hij gehaald worden en gelijk worden opgegeten.
slagroom gaat idd de marsepein van smelten.

5

Re: Slagroom op marsepein

Kan je er geen toefjes icing van maken. (icing in een pot blijft tenslotte zacht)
Zou ook bang zijn dat het gaat smelten. Kan je niet het niet op een klein lapje uitproberen en dan goed veel klopfix erdoor doen?

Groetjes Marlies

6

Re: Slagroom op marsepein

Ja ik kan wel icing proberen. Kan ik door de icing klopfix doen, zodat het lekker stijf blijft?

7

Re: Slagroom op marsepein

Niet nodig. Als je zelf icing maakt worden je toefjes hard en als je icing in een pot koopt kan je ook die kopen die zacht blijft. Is best een stevige substantie vind ik. Doet een beetje aan als stevige chocopasta.

Groetjes Marlies

8

Re: Slagroom op marsepein

Marlies-d schreef:

Niet nodig. Als je zelf icing maakt worden je toefjes hard en als je icing in een pot koopt kan je ook die kopen die zacht blijft. Is best een stevige substantie vind ik. Doet een beetje aan als stevige chocopasta.

Chocopasta.....
........dat kan natuurlijk ook onder de aardbeien (ik zou wel de witte nemen). Ik vind het een goede combi chocola en aardbeien.

Groetjes, Ilonka
Leven en laten leven, maar geniet van elke dag.

9

Re: Slagroom op marsepein

Hahaha dat is ook een idee, even voorleggen aan degene voor wie het is.
Als ik icing koop, dan is het gewoon die uit pot.

10

Re: Slagroom op marsepein

Die icing uit pot van Wilton ( als je die wilt bestellen) is wel vies hoor... Zou ik niet op een taartje willen!

11

Re: Slagroom op marsepein

Ik zou ook gewoon voor botercreme gaan, die is (als je goed opklopt) ook bijna wit.

I eat, sleep and breathe cakes!
Kijk voor mijn taarten en workshops op  www.Kataartjes.nl

12

Re: Slagroom op marsepein

kiwi schreef:

Die icing uit pot van Wilton ( als je die wilt bestellen) is wel vies hoor... Zou ik niet op een taartje willen!

Die vind ik juist superlekker!

I will have poetry in my life. And adventure. And cake. Cake above all - William Shakespeare & me

13

Re: Slagroom op marsepein

Ik heb net een pot Classic Vanilla Creamy Homestyle van Duncan Hines gekocht.

14 Laatst bewerkt door Angels (16-06-2009 15:02)

Re: Slagroom op marsepein

die is goddelijk lekker maar megazoet!!!

15

Re: Slagroom op marsepein

Als ze graag slagroom wil met aardbeien kun je ook voorstellen dat jij de taart maakt met evt. een mooi puzzelplaatje en dat ze zelf, vlak voor het aansnijden zelf even wat slagroom erop spuit en de aardbeitjes erop legt.

16

Re: Slagroom op marsepein

Je kunt ook een beetje glycerine in je icing doen als je dat hebt. Dan wordt je icing ook niet hard. En het smelt ook niet. Ik heb laatst icing op MMF gedaan en dat ging prima.

17 Laatst bewerkt door christol (19-06-2009 01:25)

Re: Slagroom op marsepein

ik vond deze taart ze leuk en eenvoudig dat ik hem ook heb gemaakt. Ik dacht laat ik eens erg eigenwijs zijn en wel slagroom uitproberen (was voor onzelf) en ik heb wel aangevette slagroom gebruikt en na 2 dagen begon mijn marsepein een beetje klef te worden, dus het moet goed gaan als je het maar binnen twee dagen opeet!!

ik had dit resultaat niet verwacht hoor, maar het vetgehalte in de slagroom houd het waarschijnlijk toch beter dan water

Wat een bloemetje?  nee van mij krijg je een taart!!!

18

Re: Slagroom op marsepein

Yeb, dat gaat best redelijk met slagroom hoor! Wel met marsepein denk ik (heb ik zelf ookw el eens gedaan, ging goed), en niet met fondant!

Kijk ook voor De TaartenAgenda 2014 op www.lilotaart.nl !

19

Re: Slagroom op marsepein

Oh Christol en Lilo dat is goed om te horen. Mijn vriendin wil het liefst slagroom, het is namelijk voor as zaterdag.
Christol hoe maak je die aangevette slagroom?

20

Re: Slagroom op marsepein

Nog even mijn oplossing, nou ja eigenlijk is het de oplossing van Christol.
Ik heb aangevette slagroom gebruikt en dat ging prima, zelfs in dat warme weer van gisteren. Hij is helemaal schoon opgegaan :)

http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2009/06/28/1246200310-30.jpg

21

Re: Slagroom op marsepein

Nou hij is ook heel mooi geworden hoor! en als je het niet probeer weet je het niet ook he!

Wat een bloemetje?  nee van mij krijg je een taart!!!

22

Re: Slagroom op marsepein

Ik zat hier laatst over te denken: "vroeger" bestelde ik de kindertaarten bij de banketbakker hier in de buurt (die kwalitatief hele lekkere, superverse taarten maakt), bekleedt nl. altijd met marsepein en versiert dit met toefjes slagroom met chocolaatjes. Heb nog nooit iets van smelten gezien.

Groet, Jolanda

23

Re: Slagroom op marsepein

Jol321 schreef:

Ik zat hier laatst over te denken: "vroeger" bestelde ik de kindertaarten bij de banketbakker hier in de buurt (die kwalitatief hele lekkere, superverse taarten maakt), bekleedt nl. altijd met marsepein en versiert dit met toefjes slagroom met chocolaatjes. Heb nog nooit iets van smelten gezien.

Tja ik heb hem voor de zekerheid aangevet, maar in principe is slagroom vet dus zou moeten kunnen, maar als je hem zo zou gebruiken ben ik toch bang voor smelten, je ziet ook met gewone slagroom dat het na verloop van tijd een beetje waterig word zeg maar. tja het spreekt elkaar een beetje tegen en daarom durf ik niet gewone slagroom te gebruiken, en aangevette slagroom is ook heel lekker!

Wat een bloemetje?  nee van mij krijg je een taart!!!