Onderwerp: ingevroren cupcakes met rolfondant ontdooien: wanneer condensatie weg
Ik ben relatief nieuw hier. En sowieso in het bakken en heel het plezier met cc.
Om te oefenen heb ik voorhet schoolactiviteit aangeboden cc te maken.
Ikheb er al hel wat niet versierde ingevroren.
Maar om het sneller te doen gaan zaterdag (20/06) wil ik ze toch meer versiert in mijn diepvriezer opbergen.
Ikheb er nu ook al wat ingevroren met een cirkeltje op. (ook een cirkeltje met indruk-roller). Om te zien hoe ze uit de vriezer komen heb ik nu een paar versies er terug uitgehaald.
Ik heb hier al gelezen dat door de condensatie de rolfondant eerst wat nat (en plakkerig) is. En ja dat klopt dat heb ik nu al in de praktijk hier bij mij gezien.
Maar wanneer zijn ze terug droog ? (lees in oorspronkelijke toestand zoals ik ze in vriezer heb gestoken) Mijn test cupcakes staan nu al een paar uur uit de vriezer.Cakeje is al helemaal ontdooid...maar dat rolfondant circeltje is vreselijk plakkerig (staat te glanzenvan het vocht)
Ik had ook als test een paar cc ingevroren, waar het deeg minder hoog was gekomen, (dus met papieren randje) daar had ik wat icing in gegoten wat kleine versiering-eetbare confetti opgedaan. Ook die icing is nu na een paar uur nog vochtig.
Tot hier mijn inleiding :)
Vraag:
hoelang op voorhand halen jullie je bevroren cc uit de diepvriezer?
Met droge versiering als resultaat.
bedankt
Els