1 Laatst bewerkt door elsjepelsje (15-06-2009 13:52)

Onderwerp: ingevroren cupcakes met rolfondant ontdooien: wanneer condensatie weg

Ik ben relatief nieuw hier. En sowieso in het bakken en heel het plezier met cc.
Om te oefenen heb ik voorhet schoolactiviteit aangeboden cc te maken.
Ikheb er al hel wat niet versierde ingevroren.
Maar om het sneller te doen gaan zaterdag (20/06) wil ik ze toch meer versiert in mijn diepvriezer opbergen.
Ikheb er nu ook al wat ingevroren met een cirkeltje op. (ook een cirkeltje met indruk-roller). Om te zien hoe ze uit de vriezer komen heb ik nu een paar versies er terug uitgehaald.

Ik heb hier al gelezen dat door de condensatie de rolfondant eerst wat nat (en plakkerig) is. En ja dat klopt dat heb ik nu al in de praktijk hier bij mij gezien.
Maar wanneer zijn ze terug droog ? (lees in oorspronkelijke toestand zoals ik ze in vriezer heb gestoken) Mijn test cupcakes staan nu al een paar uur uit de vriezer.Cakeje is al helemaal ontdooid...maar dat rolfondant circeltje is vreselijk plakkerig (staat te glanzenvan het vocht)

Ik had ook als test een paar cc ingevroren, waar het deeg minder hoog was gekomen, (dus met papieren randje) daar had ik wat icing in gegoten wat kleine versiering-eetbare confetti opgedaan. Ook die icing is nu na een paar uur nog vochtig.
Tot hier mijn inleiding :)
Vraag:
hoelang op voorhand halen jullie je bevroren cc uit de diepvriezer?
Met droge versiering als resultaat.

bedankt
Els

2

Re: ingevroren cupcakes met rolfondant ontdooien: wanneer condensatie weg

Het is sowieso om ze te laten ontdooien in een koele ruimte of zelfs in de koelkast. Hoe warmer de ruimte waarin ze ontdooien, hoe meer condensatie je krijgt. Ik zou ze een halve dag van te voren uit de diepvries pakken.

I eat, sleep and breathe cakes!
Kijk voor mijn taarten en workshops op  www.Kataartjes.nl

3

Re: ingevroren cupcakes met rolfondant ontdooien: wanneer condensatie weg

het icinglaagje van de cc is ondertussen uitgedroogd.
Dat van de rolfondant nog steeds niet...

4

Re: ingevroren cupcakes met rolfondant ontdooien: wanneer condensatie weg

Zet er anders even een tafelventilator bij om het droog te blazen!

Tot taarts, Yvonne
Mijn lijfspreuk: "ik blink in niks uit, maar ik kan een heleboel een beetje!"

5

Re: ingevroren cupcakes met rolfondant ontdooien: wanneer condensatie weg

Tom Poes schreef:

Zet er anders even een tafelventilator bij om het droog te blazen!

Dat gaat me toch iets te ver LOL

6

Re: ingevroren cupcakes met rolfondant ontdooien: wanneer condensatie weg

Ik heb ze 24 uur van tevoren uit de vriezer gehaald en in de koelkast gezet en dan 2 uur voor het serveren op kamertemperatuur laten komen. Had er met de petticine fondant geen problemen mee.

Groetjes Marlies

7

Re: ingevroren cupcakes met rolfondant ontdooien: wanneer condensatie weg

elsjepelsje schreef:
Tom Poes schreef:

Zet er anders even een tafelventilator bij om het droog te blazen!

Dat gaat me toch iets te ver LOL

Het werkt anders uitstekend!

Tot taarts, Yvonne
Mijn lijfspreuk: "ik blink in niks uit, maar ik kan een heleboel een beetje!"