Onderwerp: roomkaramels (fudge)
Deze heb ik net gemaakt...staat nu op te stijven! Lijkt me superlekker!!
Fudge, zachte caramels
Ingrediënten voor 4 personen
850 g fijne kristalsuiker
3 dl slagroom
125 g boter
2 el vanille-essence
eventueel;
50 g amandelen of gepelde pistache-noten
Hulpmiddelen
Pannetje met dikke bodem
bakblik of platte schaal van 30 x 30 cm
Voorbereiding
Doe de suiker samen met de slagroom en boter in een pannetje met dikke bodem.
Verwarm dit op een laag vuur, zonder te roeren. Breng het geheel, als de boter gesmolten is, aan de kook met een deksel op de pan. Laat dit ongeveer 15 minuten doorkoken zonder te roeren.
Bereidingswijze
Vul een teiltje met ijskoud water, haal de pan van het vuur en zet de pan met het kokende mengsel in het ijskoude water zodat het schrikt.
Roer de vanille-essence erdoor samen met eventueel de fijngehakte noten naar keuze.
Als het mengsel lauw is, de fudge kloppen met een spatel tot deze dik en romig wordt.
Vet het bakblik of de schaal in met boter, schenk het fudge-mengsel erin en laat het geheel goed afkoelen.
Serveertips
Snijd de zachte caramels in vierkantjes
mijn taarten staan op http://www.juffrouwsuikerbuik.nl