Onderwerp: macaroons
Amandelmacarons:
125 g poedersuiker
70 g gemalen amandelen
2 eiwitten
30 g witte basterdsuiker
Oven voorverwarmen op 190 graden ( Minder voor heteluchtoven) Poedersuiker zeven en in een grote kom mengen met de gemalen amandelen. In een andere kom de eiwitten stijf kloppen, daarna de basterdsuiker erdoor kloppen.
Eerst 1 lepel eitwit door de suiker+amandelen spatelen, daarna in iets grotere hoeveelheden de rest. Evt. een druppeltje kleurstof erdoor.
Met een spuitzak kleine rondjes maken met voldoende ruimte voor evt. uitlopen. Bakken in ca. 10 minuten.
Voor de vulling:
50 g cream cheese ( Bv.Philadelphia)
10 g boter
40 g poedersuiker
Flink mixen zodat het goed gemengd is, evt een kleurtje en smaakje toevoegen.
Twee macaroons aan elkaar plakken met de vulling: Lekker!!
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>