1

Onderwerp: Witte taart

Nu er witte marsepein is vraag ik me af of jullie je witte taarten maken met Fondant of Marsepein?

Ik vind zelf de witte marsepein wat korreliger en ben bang dat het gaat scheuren, maar van Fondant hoor ik weer dat het zo snel smelt zeker met de warmte nu...

Wat doen jullie? :think:

2

Re: Witte taart

Ik bekleed met MMF (moest toch weer even anders) en ik heb (nog) geen last van smelten. Het is wel nog zachter dan fondant vind ik.

Groetjes, Ilonka
Leven en laten leven, maar geniet van elke dag.

Re: Witte taart

Hier ook MMF!!!

4

Re: Witte taart

Gewone Pettince (Bakels) fondant. Super!

I eat, sleep and breathe cakes!
Kijk voor mijn taarten en workshops op  www.Kataartjes.nl

5

Re: Witte taart

Ik heb pas de nieuwe witte marsepein gebruikt en vond het er (ook de volgende dag nog) heel goed uit zien. Ik heb het wel voor de zekerheid heel lang door gekneed voor ik het ging uit rollen.
Met witte fondant heb je natuurlijk een mooi resultaat, maar sommige mensen hebben liever marsepein en dan is deze nieuwe witte dus een uitkomst!

6

Re: Witte taart

Hmmm dan ga ik toch maar eens de fondant proberen denk ik, heb toch nog een bestelling klaar staan, dus dat kan er nog wel bij! :D

Bedankt voor de reacties!

Re: Witte taart

Bakels fondant!
Heb ik dit weekend een taart mee bekleed en van Helmond naar Assen gebracht, niks mee gebeurd en het was me toch warm!

8

Re: Witte taart

Wendy artc131 schreef:

Bakels fondant!
Heb ik dit weekend een taart mee bekleed en van Helmond naar Assen gebracht, niks mee gebeurd en het was me toch warm!

Waar kan ik dat ergens kopen?

9

Re: Witte taart

Bij de shop heet het PettinIce, op de emmertjes staat wel Bakels.

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

10

Re: Witte taart

Ooooww bedankt!! :thumb:

11

Re: Witte taart

Marsepein vind ik persoonlijk veel lekkerder. Je kunt natuurlijk ook half om half doen. Dat doe ik normaal ook met de blanke marsepein en bakels, maar als je het met de witte marsepein en met bakels doet, blijft hij echt spierwit, lijkt me. En dan heb je wel de lekkere smaak en de makkelijk te verwerken textuur.

Groeten en nog meer bakplezier, Annemiek

12

Re: Witte taart

Annemiek schreef:

Marsepein vind ik persoonlijk veel lekkerder. Je kunt natuurlijk ook half om half doen. Dat doe ik normaal ook met de blanke marsepein en bakels, maar als je het met de witte marsepein en met bakels doet, blijft hij echt spierwit, lijkt me. En dan heb je wel de lekkere smaak en de makkelijk te verwerken textuur.

Ja dat is natuurlijk ook een idee, half om half, klinkt goed! Denk dat ik dan wel voor de marshmellow ga :D

Bedankt!

13

Re: Witte taart

Ik lees ff mee.

Half om half: gewoon doorelkaar kneden? Hoe zit het dan met de kleur? Neem je dan blanke marsepein en witte fondant en kleur je die later??

Ik werk het liefste met gekleurde fondant. Als ik zelf ga kleuren ben ik altijd gekleurder dan mijn taart :-(

Groetjes, Fleur
Een dag niet gebakken is een dag niet geleefd

14

Re: Witte taart

Fleurenco schreef:

Ik lees ff mee.

Ik werk het liefste met gekleurde fondant. Als ik zelf ga kleuren ben ik altijd gekleurder dan mijn taart :-(

Daar zijn nou die rubberen handschoentjes voor ;)

Groetjes Marlies

15

Re: Witte taart

Ik werk zelf gewoon met witte fondant en ik heb er nooit problemen mee gehad, Ik deed dit ook op aruba en daar is het 35 graden en het smelt niet dus...
succes

16

Re: Witte taart

Marlies-d schreef:

Daar zijn nou die rubberen handschoentjes voor ;)

En daar heb je wel een punt Hahahaha! ga ze gelijk ergens halen

Groetjes, Fleur
Een dag niet gebakken is een dag niet geleefd