Zelf maak ik chocoladebiscuit op de volgende manier (geen mix):
Voor een vorm van 24 cm.:
6 eieren; gesplitst
180 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
2 eetlepels warm water
2 volle eetlepels cacao
90 gram bloem
90 gram maizena
Bereiding:
1. Vet je springvorm in met boter en bestrooi met bloem. Klop overtollig bloem eruit.
2. Leg de eieren vooraf 5 minuten in warm water.
3. Verwarm de oven voor op 180 graden (gasstand 3-4)
4. Meng de bloem, maizena en de cacao; zeef deze
5. Eiwitten stijfkloppen met 60 gram suiker en 2 eetlepels warm water; klop ongeveer 5 minuten
6. Eigelen in een andere kom met de rest van de suiker en de vanillesuiker schuimig kloppen; ook ongeveer voor 5 minuten.
7. Doe de stijfgeklopte eiwitten nu op de dooiers leggen.
8. Doe nu een beetje van het bloem/maizena/cacao-mengsel bij de eieren. Spatel dit voorzichtig maar goed door elkaar. Voeg telkens een beetje van het bloem/maizena/cacao-mengsel toe.
9. Wanneer alles goed met elkaar gemengd is bak je de biscuit gaar in ongeveer 35-40 minuten. De eerste 30 minuten de oven niet openen.