Onderwerp: AAARRRGGGHHHH!!!!! Mislukt Moscovisch gebak, zie foto...
Mijn Moscovisch gebak lukt gewoon niet.
Als ze net uit de oven zijn, dan zijn ze super mooi gerezen, mooi strak bovenkant, lijkt lekker knisperig, maar daarna gaat het mis.
Of ik het lang in de bakvorm laat ligggen of snel eruit halen, ze zakken daarna in elkaar, vooral de zijkanten. Ook is het niet meer mooi 'knapperig', maar zacht en 'schilferachtig' Als ik ze nadat ze afgekoeld zijn inpak in vershoudfolie en in de koelkast leg, dan zijn ze de volgende dag papperig aan de bovenkant en aan de onderkant onstaan harde en rubberachtige stukken.
Ik gebruik het recept op de forum. Gebruik verse eieren die buiten de koelkast hebben gestaan. Koude boter die ik rasp zodat ik zo weinig mogelijk in aanraking kom en de boter daardoor warm maak. Gebruik fijne bastard suiker. Zorg dat de eiwit en eigeel met suiker zo luchtig mogelijk zijn. Eiwit kan ik op de kop houden. Ik gebruik een voorverwarmde combi magnetron oven, 170 graden en dan iets langer.
HELLUP!!!!
Ik ga vanavond de bescuit recept gebruiken... Kijken wat dat oplevert.
Kijk eens wat een mislukkeling: