1

Onderwerp: vraag over vullen met jam

Ik vroeg me af of je jam niet in je biscuit trekt als je er een laag tussen hebt gedaan en de taart niet direct op eet.  (maar een dag later gaat het mes er in :9 )moet er eerst nog botercreme onder of kan het zo op je biscuit? Heb nog nooit jam als vulling gebruikt. Ben benieuwd.

2

Re: vraag over vullen met jam

Ja hoor, dat gaat prima. Wel het buitenste randje van je kapsel jamvrij laten.

Ikzelf doe altijd eerst de jam (niet te dik), dan een dijkje van botercreme en dan vullen met gebaksslagroom, bavarois o.i.d. De jam maakt het net wat frisser.

"Ik weet het zeker...........denk ik!"

3

Re: vraag over vullen met jam

Ik zelf ben te lui om 2x te smeren en gooi de jam vaak al door de rest van de vulling. En ik vind het nog lekkerder ook! :Y

Groetjes, Ilonka
Leven en laten leven, maar geniet van elke dag.

4

Re: vraag over vullen met jam

De jam trekt inderdaad een beetje in je biscuit, maar dat geeft niks toch?
Je eet de taart immers niet laagje voor laagje op... :D! Zo'n hap alleen jam is toch ook niet lekker?
Ik doe in een taart meestal 2 dunne jamlaagjes en in het midden een dikkere laag met een cremevulling (ik snij het kapsel dus in 4 'plakken').

Tot taarts, Yvonne
Mijn lijfspreuk: "ik blink in niks uit, maar ik kan een heleboel een beetje!"

5

Re: vraag over vullen met jam

Bedankt voor de tips! Ik ga het proberen.