1

Onderwerp: Strik

Kun je een strik ook van marsepein maken of word het dan te "zwaar"? Moet dinsdag een taart met strik voor mijn schoonmoeder hebben ,maar dacht dat dat met marsepein word gemaakt, maar zie overal dat het met fondant en tylose word gedaan. Word voor mij een 2e taart en mijn 1e bestelling =D

2

Re: Strik

Je kunt zo'n lussenstrik voor bovenop niet maken van alleen marsepein, dat zakt in omdat het te zwaar is. Je moet tylose in je marsepein doen, maar fondant vind ik nog steeds het beste resultaat geven. Overigens ook met tylose erdoor.

3

Re: Strik

mijn strikken maak ik altijd van fondant
marsepein wordt minder hard als je er tylose doorheen doet
mmf kan volgens mij weer wel

wat is eigenlijk geen goede rede om een taart te bakken ???
mijn taartjes kijken ???  www.taartenlaantje.nl

Re: Strik

Nou ik heb fondant gebruikt met tylose. En het laten drogen en alles laten drogen over een keukenrol. Toen ik het eraf wilde halen om te plakken en ook daadwerkelijk de strik te maken; brokkelde het zo uit elkaar! Wat heb ik nu fout gedaan? :(

5

Re: Strik

Ik heb hier een draadje over een strik van marsepein... : http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=56820
Het is mij prima gelukt!
Overigens gebruik ik tragant ipv tylose maar dat werkt hetzelfde...

Ik voel me een beetje kiezel...

Re: Strik

Misschien te dun gerold?