Onderwerp: [tip] biscuit
Hoi allemaal!
Ik ben nog wel eens aan het stoeien met m'n biscuits. Ik maak normaal mijn biscuits met het basisrecept van deze site, maar ik vind de structuur dan altijd nog best wel grof. En ik vind de structuur en de smaak van cake altijd erg goed en lekker, dus ik dacht, wat nou als ik de cakemix maak zonder boter Het resultaat is erg lekker! Ik denk dat het wel zoeter is dan biscuit, dus een meer cake smaak, maar het is een heel fijn kapsel om mee te werken, luchtig maar wel stevig. Komt wel een bolling bovenop.
Ik heb deze gemaakt met twee XL eieren, 200 gram mix voor cake (ik heb dit keer koopmans gebruikt). De eieren in heet water gelegd, eerst twee minuten in de mixer losgeklopt, en daarna de mix erbij en 10 minuten op hoge stand laten mixen (met de garde). Daarna 45 minuten op 150 graden in een heteluchtoven (combimagnetron).
Dit is een 15cm taartje, nadat ik de bolling eraf had gesneden was 'ie zo'n 5 cm hoog. Voor een hoger kapsel dus meer eieren en mix gebruiken.
Ik heb niet zo netjes gesneden, het was maar een probeersel, en ik moest natuurlijk even proeven
Ik hoop dat degenen die ook wel eens problemen hebben met het basisrecept er ook wat aan hebben!
Groetjes, Anne