1

Onderwerp: marsepein in de koelkast?

Lieve dames,

Ik zou graag mijn taart bekleden met mesepein en hem dan bewaren in de koelkast (een nachtje of eventueel 24u)
Gaat mijn marsepein dan niet kapot? Gaat hij niet smelten (glanzen)? Wat zijn jullie ervaringen?
alvast bedankt!

groetjes

Re: marsepein in de koelkast?

koelkast op standje 1 zetten dan gaat het prima (mocht je dat vergeten dat gaat het bij koudere dagen ook wel goed op hogere standen, maar dat raad ik je met dit weer af)

3

Re: marsepein in de koelkast?

Je taart gaat wat 'zweten' als je 'm uit de koelkast haalt, evt. met de ventilator droog blazen en er niet aanzitten als 'ie vochtig is! Dan is dat geen probleem hoor.
In de koelkast kan m'pein eventueel gaan smelten doordat het in contact komt met vochtigere vulling (slagroom, bavarois e.d.), dus goed dijkjes maken en afsmeren met goede botercreme.

Tot taarts, Yvonne
Mijn lijfspreuk: "ik blink in niks uit, maar ik kan een heleboel een beetje!"