Onderwerp: beginnersvragen
Hoi,
Ik heb net mijn tweede taart gemaakt, en ben verslaafd....Het is net als vroeger: lekker frobelen met fimoklei. Alleen nu kan ik het eten! De webshop profiteert wel van mijn nieuwe hobby...Ik heb net tweede bestelling geplaatst :-)
Ik heb wat vraagjes...Alvast bedankt voor het antwoorden :-)
- ik heb bij de hanos fondant gekocht, van het merk pettinice. Het droogt alleen zo uit. Ik wil zo'n mooie strakke taart. Welk merk fondant kan ik dan het beste gebruiken?
- Ik ben wat aan het experimenten geweest met de shortening door de fondant, om het gladder te maken, en dus hopelijk ook een strakkere taart. Dat lukte niet echt, maar hoeveel van het vet doe je er eigenlijk doorheen om resultaat te krijgen?
- Donderdag ben ik begonnen met mijn taart maken, cake gebakken, taart gevuld en afgesmeerd met botercreme. Ik heb geprobeerd de taart te bekleden, maar dat lukte niet goed. Vrijdag op de markt een stukje keukenzeil gehaald en toen lukte het wel. Zaterdag heb ik de taart gedecoreerd. Ik heb de taart gevuld met kersen (van die vlaaivulling-kersen) en dat gemengd met mascarpone. Tot wanneer kan ik eigenijk de taart eten?
Ik heb een kleintje van 7 maanden oud, dus vandaar dat het taart maken wat in etappes gaat...
- Om de fondant te kleuren gebruik ik braaf elke keer een nieuw prikkertje. Het viel mij op dat ik heeeeel veeeeel prikkertjes nodig had om een bepaalde kleur te krijgen. Christmis Red is niet eens gelukt, hard roze werd dat. Klopt dit? Hoe kan ik dat wat sneller toch een kleur geven?
oef, een heel verhaal met vragen. Ik heb er nog meer....Dat moet later dan maar eens... Alvast bedankt!
lieve groet, Nienke