Onderwerp: tarte tatin banaan
Zag deze taart deze week bij wie is de chef. Dacht die ga ik eens uitproberen!
Lekker dat hij was! Hij ziet er msischien niet mooi uit, maar die karamel en banaan is heerlijk samen!
150 gr bladerdeeg 75 gr suiker 2 el water 25 gr roomboter 800 gr bananen 50 gr rietsuiker 50 gr boter
verwarm de oven voor op 200 grd.C. Rol het bladerdeeg uit en snij er een cirkel uit die iets groter is dan de taartvorm. Bestuif de deeglap met bloem, prik er met een vork wat gaatjes in en leg apart op een koele plek.
Voor de karamel: verwarm suiker en water in een pan met dikke bodem, roer tot de suiker is opgelost. Stop met roeren en zet het vuur hoog tot de suiker begint te karameliseren (laat niet te bruin worden, suiker verbrandt snel!) Haal van het vuur en voeg de boter toe. Roer voorzichtig door en giet de karamel vervolgens in de taartvorm. Pel de bananen en halveer ze in lengte. Leg dicht tegen elkaar aan, op de karamel. Bestrooi met rietsuiker en verdeel de boter erover. Leg het deeg over de banaan en stop de zijkanten in. Bak de taart ca. 25 min.\in de oven tot het deeg goudbruin is. Laat afkoelen, keer de taart om en serveer lauwwarm met slagroom.
edit Jozien: foto's verwijderd omdat ze niet meer actief waren. als iemand foto's heeft: plaatsen hoor!