1

Onderwerp: marsepein over de taart doen

hallo

Ik heb een vraag laats heb ik mijn eerste taart gemaakt en merkte toen ik de marsepein met fondant had uitgerold en over de taart wilde doen zo zacht is en zodra ik hem oppak heel snel uitzakt moet ik er misschien iets doorheen doen zodat het wat steviger is of wat anders.

gr annemiek

2

Re: marsepein over de taart doen

Je hebt dus marsepein met fondant gebruikt om te bekleden :)?
Ik heb zelf nooit echt problemen met scheuren en zacht worden. Fondant is wel iets zachter en soepeler en dus moeilijker om mee te werken als je net begint met taarten maken. Je hoeft niks door je marsepein/fondant doen hoor, daar wordt het niet lekkerder van! Probeer eens alleen met marsepein te bekleden, dit is wat steviger dan fondant :)

Groetjes Laura!

3

Re: marsepein over de taart doen

oke bedankt zal het eens proberen

gr annemiek

4

Re: marsepein over de taart doen

Je moet dit maar eens lezen; de tip geldt ook voor marsepein!

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=45951

5

Re: marsepein over de taart doen

En niet te dun uitrollen!
Veel gemaakte fout waardoor het fondant of marsepein gaat scheuren bij het op de taart leggen.

Groetjes, Ilonka
Leven en laten leven, maar geniet van elke dag.

6

Re: marsepein over de taart doen

dames bedankt voor de tips ga het van het weekend proberen jullie horen de afloop wel

gr