1 Laatst bewerkt door Nathalie1973 (29-05-2009 12:27)

Onderwerp: Tylose

Ik wil mijn eerste strik gaan proberen met fondant, maar ik zie dat iedereen daar tylose doorheen doet. Maar kneed je dat er nou doorheen of besprenkel je dat? Het is poedervorm, dus hoe doe je dat en hoeveel gebruik je dan? En hoe bewaar ik de strik? In de vriezer voor later of in de koelkast?
Bedankt alvast!
Groetjes Nathalie ;)

2

Re: Tylose

tylose moet je er heel goed doorheen kneden
twee theelepels door 500 gram
ik doe altijd op het oog

ik  maak een kuiltje in de fondant die er de tylose in en kneden maar
wat je over hebt van de fondant die gemengd is met tylose moet je goed luchtdicht verpakken
het wordt vrij snel hard
dus gelijk in een zakje bak doen

succes
groetjes no

wat is eigenlijk geen goede rede om een taart te bakken ???
mijn taartjes kijken ???  www.taartenlaantje.nl

3

Re: Tylose

strik bewaar ik altijd gewoon in de open lucht op een dienblad, zo blijft de fondant het hardst want als ik hem luchtdicht of in de koelkast ofzo ga bewaren wordt hij slap en gaat hij inzakken.

4

Re: Tylose

ik had laatst op een 'flinke oliebol grootte' een theelepel tylose gedaan. En het toen een week in een zakje gewikkeld laten liggen.
Toen was het dus

5

Re: Tylose

is de marsepein of fondant nog wel eetbaar als je er tylose doorheen hebt gedaan?