1

Onderwerp: fondant scheurt/glitter opbrengen

hoi hoi
heb een nieuwe fondant geprobeert van de webshop
ballina vanillla cover paste heb hem zaterdag gebruikt maar had bij het kneden al dat hij scheurde en het werd er niet beter op heb er crisco doorgedaan maar kreeg het
niet goed heb het op de taart proberen te verdoezelen met bloemetjes en vlinders
hoe kan ik dit voor komen en waar komt het door mischien door de warmte???

en een 2 vraagje hoe krijg je vlinders als je die hebt uitgestoken en je taart mooi
met glitter gedust bij mij zat  het er op sommige plaatsen te veel en andere te weinig haha is de eerste keer dat ik ht gedaan heb heb wel een kwastje gebruikt
graag tips

2 Laatst bewerkt door noelle (27-05-2009 11:09)

Re: fondant scheurt/glitter opbrengen

ballina kan ik dus echt niet mee werken
ik krijg het gewoon niet heel op de taart
scheurt aan alle kanten
ik gebruik de bakels 5 kilo emmers

een taart dusten doe ik met een grote nieuwe poederkwast (van de makeup )
en zorgen dat je taart niet vochtig is
voor vlinders gaat dat hetzelfde gewoon droog dusten
als je ze wilt glitteren met eetbaar glitter dan maak ik ze wel even gelijkmatig vochtig

succes
groetjes noelle

wat is eigenlijk geen goede rede om een taart te bakken ???
mijn taartjes kijken ???  www.taartenlaantje.nl

3

Re: fondant scheurt/glitter opbrengen

Ballina paste-to-cover blijft erg zacht, goed kneden en met beleid overbrengen naar je taart. Crisco zou ik niet gebruiken door Ballina-paste-to-cover :nooo

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag