1

Onderwerp: Marsepein en botercreme

Wat ik me afvroeg... :think:

Tijdens mijn basistaart workshop werd gezegd dat als je botercreme op je marsepein kreeg tijdens het bekleden dan moest je dat stukje weggooien, dat kon je dan niet meer bewaren na het afsnijden zeg maar..

Maar waarom eigenlijk niet?

Boter kun je prima buiten de koelkast bewaren en marsepein ook?
Dus wat zou er eigenlijk mis kunnen gaan?
Het gaat om de 1:1 waar alleen poedersuiker bij zit.

Of zie ik iets over het hoofd? :s

2

Re: Marsepein en botercreme

Marsepein kan je maaaanden bewaren. En boter buiten de koelkast maar een paar dagen hooguit. Dus als je die marsepein dezelfde of de volgende dag nog opmaakt kan het geen kwaad.

If life gives you lemons, make lemoncurd.

3

Re: Marsepein en botercreme

Echt? Dacht dat roomboter buiten de koelkast zeker weken houdbaar was?

Re: Marsepein en botercreme

bewaar mijn boter ook nooit in de koelkast dus ik lees even mee...

bij sommige winkels ligt de boter ook niet in de koeling

5

Re: Marsepein en botercreme

Ik heb het tijdens een workshop altijd over 'cr

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

6

Re: Marsepein en botercreme

Aha, dank je wel!! :D

Dus als er geen kruimels bij zitten is het nog prima een tijdje ok. Goed om te weten :)