1

Onderwerp: rood gekleurd marsepein

Hoi Allemaal,

Ik hoop dat jullie mij snel kunnen helpen. Ik heb namelijk een probleem.
Ik heb een week geleden marsepein zelf rood gekleerd en een deel daar van wil ik nu gebruiken om een taart mee te bekleden. Alleen wil dat niet lukken de marsepein blijft brokkelig en breekt heel snel. Ik kan het niet heel op de taart krijgen.

Daarbij komt nog dat ik met een longontsteking zit en ik dacht deze taart nog snel even af te maken. Het wil maar niet lukken en ik sta op het punt het op te geven.

Heeft iemand een tip voor mij. Ik heb al heel lang gekneed (zucht) en ik heb de marsepein ook nog in de magnetron gehad

Alvast bedankt,

Liefs, Debby

2

Re: rood gekleurd marsepein

Misschien proberen er even wat vet doorheen te kneden (crisco of plantaardig frituurvet) en dan toch weer even in de magnetron.

Liefs Martinique
Verslaafd aan taarten maken sinds December 2007

3

Re: rood gekleurd marsepein

ik kneed erook plantaardig vet doorheen en dan is het probleem
meestal opgelost....;)

4

Re: rood gekleurd marsepein

Bedankt dames voor de reactie!!
Ik had er al een heleboel crisco doorheen gedaan maar hij wil echt niet.
Ik heb nu besloten er mee op te houden.
Ga lekker mijn bedje in.

Liefs, Debby

5

Re: rood gekleurd marsepein

Magic schreef:

Bedankt dames voor de reactie!!
Ik had er al een heleboel crisco doorheen gedaan maar hij wil echt niet.
Ik heb nu besloten er mee op te houden.
Ga lekker mijn bedje in.

Misschien als je hem een nachtje laat rusten...dan kneed het zich misschien wel....
Daarom koop ik de rode en de zwarte al voorgekleurd....

Re: rood gekleurd marsepein

Ik koop altijd gekleurde fondant en meng dit met marsepein. Ik vind de kleuren altijd mooi en het smaakt ook goed.

Wanneer je iemand ontmoet zonder glimlach,
schenk hem dan die van jou