1 Laatst bewerkt door pmoreel (20-05-2009 22:49)

Onderwerp: Bruidstaart bekleden

Ik wil voor een vriend van mij een bruidstaart maken en deze bekleden met marsepein of rolfondant.

Hij trouwt op vrijdag maar ik wil de taart op donderdag al bekleden en bij ons op de zaak in de koelcel zetten (cel temp is 2 graden) Kan dit zonder problemen of heeft dit ernstige nadelen?

Welk materiaal is hier meer geschikt voor fondant of marsepein?

Is het ook mogelijk hem bekleed en al in te vriezen, zodat ik hem een aantal dagen van tevoren al voorbereid? Welk materiaal is vervolgens hier weer het meest geschikt voor?

Het is voor mij de eerste keer maar het lijkt mij echt leuk om te doen.

2

Re: Bruidstaart bekleden

Leuk dat je je geregistreerd hebt en allerlei vrage stelt, maar gebruik de zoekfunctie of de FAQ eens, daar kom je ook al een heel eind mee

Alles goed???? nee 3 fout

3

Re: Bruidstaart bekleden

Je vragen worden ook beantwoord in je andere topic :)

Maar voor de zoekfunctie: 2 graden is m.i. veel te koud; kan het op geen andere manier zorg dan dat de taart ruim de tijd heeft om op te drogen.

En marspein of rolfondant is eigen keus qua smaak, verwerking, consistentie, verkrijgbaarheid voor jou etc.

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

4

Re: Bruidstaart bekleden

Je kunt ook al je vragen in

Groetjes Laura!