1

Onderwerp: Dulce de leche met krokant chocoladelaagje

Hallo!

Ik heb net dulce de leche zelf gemaakt. Ik heb het zo'n 4 uur op laten staan en volgens mij is het dik genoeg. Ik weet alleen nog niet of ik het echt zo lekker vind. Ik kan mij voorstellen dat ik het in combinatie met chocolade w

2

Re: Dulce de leche met krokant chocoladelaagje

Volgens mij hoef je geen gaatjes te boren hoor..als je maar zorgt dat het blikje altijd helemaal onder water staat. En voor een crispy chocolaagje kun je gewoon gesmolten chocolade uitsmeren over je biscuit en hard laten worden.

3

Re: Dulce de leche met krokant chocoladelaagje

jammie! dank je wel...

4 Laatst bewerkt door inge h (19-05-2009 09:04)

Re: Dulce de leche met krokant chocoladelaagje

1,5 h kan ook met een dijkje van botercreme
Ooit een recept van banoffe (bananen+tofffe)taart gemaakt daar moest het ook 3h, hier(recepten van het forum) werd 1 en een kwartier gegeven dus dat maar eens geprobeerd, is me ook prima bevallen.
Vond wel de eerste keer 3h vrij stug, kon je plakken van snijden zowat.
Ik heb er geen gaatjes erin geprikt.

~enthousiast hobbyist ~
Heeft iemand het recept om tijd te bakken al gevonden?????

5

Re: Dulce de leche met krokant chocoladelaagje

Oeh dat kan ook lekker zijn...banaan toffee...mmmm
Ik gruwel trouwens van boter, dus een dijkje van botercreme is aan mij niet besteed :)

En als de dulce de leche heel hard is geworden (staat bij mij nu in de koelkast) kun je het dan wel weer smeerbaar krijgen? Of wordt het niet echt hard?

6

Re: Dulce de leche met krokant chocoladelaagje

Ik doe het even in de magnetron om het weer smeerbaar te krijgen.

7

Re: Dulce de leche met krokant chocoladelaagje

Ik denk als je van te voren gaatjes boort dat het dan inkookt dus dan krijg je bv maar een half blikje met een taaie massa. Er zijn hier op het forum al heel wat blikjes zonder gaatjes gekookt en ik heb nog niet van een ontploffende gehoord. Waar je wel op moet letten is dat je het goed af laat koelen voor je je blikopener er in zet!!!!!!!!

If life gives you lemons, make lemoncurd.

8

Re: Dulce de leche met krokant chocoladelaagje

Hmm dat klinkt lekker bananentoffee. Heb je daar een recept van?

9

Re: Dulce de leche met krokant chocoladelaagje

Sophia schreef:

Hmm dat klinkt lekker bananentoffee. Heb je daar een recept van?

moet ik even zoeken was van rudolph maar het is in australie en amerika een algemeen recept ;)
ik zal even kijken of ik het nog kan vinden in mijn mail

~enthousiast hobbyist ~
Heeft iemand het recept om tijd te bakken al gevonden?????

10 Laatst bewerkt door inge h (19-05-2009 19:38)

Re: Dulce de leche met krokant chocoladelaagje

Gevonden, als je zoekt op banoffee dan vind je nog veel meer variaties ook opdit forum heb ik er wat gevonden.
Banoffee pie, professioneel recept uit Australi

~enthousiast hobbyist ~
Heeft iemand het recept om tijd te bakken al gevonden?????

11

Re: Dulce de leche met krokant chocoladelaagje

Oh lekker Inge, bedankt voor het recept.

12

Re: Dulce de leche met krokant chocoladelaagje

graag gedaan, ik heb 'm zelf gemaakt zonder de koffie en het ging niet helemaal goed (te ongeduldig denk ik) maar zelfs mislukt was dit lekker

~enthousiast hobbyist ~
Heeft iemand het recept om tijd te bakken al gevonden?????

13

Re: Dulce de leche met krokant chocoladelaagje

Nou, ik vind dulce de leche in combi met chocolade w

14

Re: Dulce de leche met krokant chocoladelaagje

Klinkt heerlijk, Inge!!! Wil je 'm ook bij ingezonden recepten zetten? (Kan ik 'm nog eens terug vinden als ik 'm wil maken, want nu ben ik nog aan het lijnen dus bak ik niet voor mezelf. ;) )

If life gives you lemons, make lemoncurd.

15

Re: Dulce de leche met krokant chocoladelaagje

Is gebeurt hoor :D

~enthousiast hobbyist ~
Heeft iemand het recept om tijd te bakken al gevonden?????