1

Onderwerp: Chocoladecanache van witte chocolade (vraagje over het recept)

Ik zag bij de recepten hiernaast dat je voor chocoladecanache dit recept kunt gebruiken.
300 gr. chocolade (puur, melk of wit)
300 ml. slagroom (125 ml. als je witte chocolade gebruikt)
Wat mij verbaast is dat je voor witte chocolade zo weinig slagroom gebruikt waarom is dat. Als ik mijn taart wil bekleden met witte chocola moet ik dus bij na het dubbele van de chocola nemen als bij de bruine chocola, klopt dat of lees ik het nu helemaal fout???

2

Re: Chocoladecanache van witte chocolade (vraagje over het recept)

Witte chocolade heeft een heel andere samenstelling als pure of melk chocolade. Je kan het amper nog chocolade noemen, daarom dat verschil.

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

3

Re: Chocoladecanache van witte chocolade (vraagje over het recept)

Heeft er al iemand ganache gemaakt van die gekleurde callets van Callebaut (met sinaas smaak of zo)?

Groetjes, Myriam

4

Re: Chocoladecanache van witte chocolade (vraagje over het recept)

ik heb gisterenavond de ganache gemaakt van de witte chocolade zoals hierboven en koekjes versierd daarmee, jammie was dat. echt heel erg lekker, ik denk dat als ik eens een fatsoenlijke cc kan maken het erover gaat en dan banaan erin lijkt me ook hemels

Niemand is gelukkig, wees Niemand