1

Onderwerp: Slagroomtaart hoe opbouwen?

Hoe kan je de slagroomtaart het beste opbouwen, zodat hij niet in elkaar zakt?

Had afgelopen vrijdag als volgt iets gefabriceerd:
Biscuit gebakken met webshopmix
1 laag viervruchtenjam
1 laag slagroom (met klopfix)
Besmeerd met slagroom en de rand met vlokken. Heel lekker met vers fruit.

Zaterdag en zondag werd de taart gegeten. Hij was heel lekker maar zag er niet meer uit. De slagroomlaag was helemaal ingezakt. Hij was netjes in koelkast bewaard.

Kan ik beter een laag doen met bijvoorbeeld banketbakkersroom (zoals bij hema-slagroomtaart) of moet ik dijkjes spuiten met botercr

www.bakselsvanbientje.nl - Voor gezellige workshops & winkel in Meteren
www.shopvanbientje.nl - Voor alle benodigdheden en ingrediënten online

2

Re: Slagroomtaart hoe opbouwen?

ik maak bijna iedere week wel een slagroomtaart en ik gebruik twee lagen slagroom en eentje met een laagje jam eronderm absoluut geen botercreme, lijkt mij niet erg lekkr bij slagroomtaart, maar mijn taart is nog nooit in elkaar gezakt, misschien dat je slagroom toch nog niet stevig genoeg was? en ik temper mijn biscuit ook heel goed, misschien dat dat ook wat steviger is?

Wat een bloemetje?  nee van mij krijg je een taart!!!

3

Re: Slagroomtaart hoe opbouwen?

Misschien was je slagroomlaag te dik? Je kunt beter meerder dunne lagen aanbrengen! Slagroom op de bovenkant spuit ik er altijd zo laat mogelijk op, het blijft nu eenmaal een kwetsbaar product!

Je hart fluitsert, luister goed!