Onderwerp: Norit
Goede morgen dames,
Ik heb even een vraagje aan jullie mbt Norit, vanavond en morgen zal ik bezig zijn met het maken van een Iglo taart met daarbij natuurlijk pinquins en die zijn natuurlijk zwart.
Nu heb ik geen zwarte kleurstof (:() en ook geen winkel in de buurt die dat verkoopt en bestellen via internet duurt te lang....
Nu heb ik gelezen dat je Norit kan gebruiken maar ik vraag me eigenlijk af of dit echt niet schadelijk is het gaat namelijk om een kindertaart en de hele kleintjes zullen er ook iets van eten (1 en 2 jaar) en ik wil natuurlijk niet dat ze darm pijn krijgen door mijn taart.
Wie van jullie heeft Norit wel eens gebruikt om marsepein zwart te maken en kan mij "verzekeren" dat dit echt geen gevolgen heeft....En hoeveel zal ik moeten gebruiken voor ongeveer 150 gram marsepein?
Of is er misschien een ander middel wat ik kan gebruiken voor het zwart maken en wat wel in de supermarkt oid te koop is...
Alvast bedankt voor jullie antwoord