1

Onderwerp: voorbereidingsperiode

Hallo,

Ik moet op zondag 7 juni mijn eerste taart i.o. klaar hebben.

Maar nou heb ik op zaterdag 6 & zondag 7 juni bezoek!!!

Is het mogelijk dat ik de biscuit op vrijdagavond / of uiterlijk zaterdagochtend bak en deze dan pas zaterdagavond decoreer & vul, zodat hij op zondag door de klant kan worden opgehaald?

Of is het beter om het decoreren en het vullen pas de dag zelf te doen?

Indien ik de biscuit bewaar in een tupperware bak en deze in de koelkast houdt moet het toch wel lukken?

Ik hoor het graag want aan ervaring schort het nog een beetje op dit moment!

Gr's

Celester

2 Laatst bewerkt door birgitta (13-05-2009 10:22)

Re: voorbereidingsperiode

Je eerste antwoord is al goed :)

Maar je kunt het biscuit ook  nu al bakken, en in de diepvriezer doen.
Pak het in, in folie en dan nog in een plastiek zak.
Vrijdag avond haal je het dan uit de diepvriezer en laat het zonder de zak en de folie in een doos ontdooien.
Zaterdag avond kun je het dan decoreren.

Als je er geen slagroom in verwerkt, kun je de taart op een koele plek in huis plaatsen.

3

Re: voorbereidingsperiode

Dank voor het antwoord!

Ik zag vandaag toevallig de foto van het gekleurde biscuit! en dat vondt ik er erg leuk uitzien!

Dus ik wil graag 2 taarten bakken met slagroom en aarbeien gevuld....(ik maak het mezelf wel moeilijk he!? haha) dan ga ik het biscuit eerder maken en de decoratie en de vulling zondag gereed maken!

(er zit bijna niets anders op...)

Nogmaals dank!