1

Onderwerp: hoe hou je wit wit

Bij het maken van witte taarten word ik gestoord van kleine pluisjes.
Hoe doen jullie dat met wit.
Hebben jullie tips om wit ook wit te houden.

Alvast heel erg bedankt.

2

Re: hoe hou je wit wit

Heel zorgvuldig en schoon werken. Altijd de oppervlakten waar je met wit fondant gaat werken goed afnemen en droog maken (met een niet pluizige doek) en vaak leg ik er dan ook nog bakpapier op, dat ik iedere keer na het uitrollen weer schoon pak. Zorgen dat je rollers goed schoon zijn en ze ook de hele tijd schoonmaken. Het scheelt een stuk (waarschijnlijk deed je dat al) maar ook bij mij blijven er altijd wel wat ongerechtigheden op zitten. Geen katten en konijnen in de keuken maar dat spreekt vanzelf.

Eten met liefde bereid en dat proef je! www.lapatissiere.nl

3

Re: hoe hou je wit wit

En geen donkere kleding aan ;)

Re: hoe hou je wit wit

Ik maak voordat ik begin alles goed schoon neem alles af. De tip met het bakpapier ga ik ook eens proberen.
Ik zorg wel altijd dat ik geen donkere bovenkleding aanheb, maar een spijkerbroek is ook donker. Misschien moet ik even een wit schort kopen.
Er bedankt voor deze tips.
Als er mensen zijn met nog meer tips.

5

Re: hoe hou je wit wit

ja ik doe bij lichte kleuren altijd handschoentjes aan, eigenlijk zou je dat altijd moeten doen denk ik, maar ik doe het wel bij wit en andere lichte kleuren

Wat een bloemetje?  nee van mij krijg je een taart!!!