1

Onderwerp: Grove structuur

Hoi,

Waarvan boetseren jullie over het algemeen jullie figuren? Ik gebruik eigenlijk altijd marsepein, maar dan zie je vaak die grove structuur daarvan. Vooral op de foto.

Bij deze taart: http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=48508 zie je in de close up dat het glad spul is. Of is dit ook marsepein?

Ik ben benieuwd te horen hoe jullie dat doen.

Groetjes
Suzanne

2

Re: Grove structuur

Fondant is idd gladder van structuur, ik boetseer daar ook mee

Voor meer handige How to's, Sjablonen, Tips en Adviezen voor taarten !! Wordt lid van
http://bakingdreamcakes.hyves.nl/

3

Re: Grove structuur

Ik gebruik bijna alleen maar fondant, werkt veel fijner vind ik. Maar je zult van iedereen weer andere verhalen horen.

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

Re: Grove structuur

Tot voor kort heb ik steeds met fondant gewerkt en laatste keer met marsepein.
Ik vind marsepein om de taart mee te bekleden erg fijn! Ik heb het idee dat ik het daar veel makkelijker glad mee krijg.
Om iets te maken, strik of wat dan ook heb ik ook liever fondant, dan is marsepein inderdaad grover van structuur.

If live gives you lemons, make lemonade!

5

Re: Grove structuur

Mmm, ik hoor wel dat fondant populair is. Maar vinden jullie het geen probleem dat het dan hard wordt? Volgens mij is het dan niet meer lekker om te eten?

6

Re: Grove structuur

Ik gebruik altijd marsepein en dan crisco erdoor/op mijn handen. Wordt het al iets "gladder" van.