1

Onderwerp: Nieuweling

Hallo!

Ik lees al een tijdje jullie forum met alle mooie foto's en ben nu zelf helemaal enthousiast geworden. Volgende week zijn mijn ouders 25 jaar getrouwd, en ik wil dan graag zelf ook zo'n taart voor ze maken. Het liefst een vierkante met twee lagen, vrij ambitieus voor een eerste keer, maar ik wil het toch proberen.

Nou heb ik het kapsel al bij mijn bakker besteld, omdat dat mij een hoop tijd en stress scheelt. Ik vraag me alleen af wat ik precies met de botercreme moet doen. Ik vind de kilo mix uit de webshop een beetje overdreven, aangezien ik niet eens weet of ik serieus doorga met taarten maken. En door alle andere recepten zie ik de bomen door het bos niet meer.

Wat ik zoek, is een niet te zoet, makkelijk te maken middeltje om af te smeren en een dijkje te leggen, en dat het fondant niet laat smelten. Kan iemand mij daar bij helpen?

Dank jullie wel!

2

Re: Nieuweling

1:1 botercreme gebruik je voor het afsmeren. Maar die is zeker wel zoet...
Als oplossing kun je er wat citroen aroma door heen mixen. Vinden veel mensen lekker fris.

De mix kun je beter gebruiken voor het vullen.

3

Re: Nieuweling

poedersuiker met evenveel boter is 1op1 en daar smeer je mee af, en als je daar een zurig smaakje doorheen doet zoals hierboven geschreven dus citroen word die minder zoet.

Taart is en blijft ten allen tijde natuurlijk zoet, maar dit is lekker zoet! en de botercrememix moet je ook niet mee afsmeren, er is dan een risico op smelten omdat daar toch water in moet.

Wat een bloemetje?  nee van mij krijg je een taart!!!

4

Re: Nieuweling

Ok

5

Re: Nieuweling

Je kan ook zorgen dat je vulling 2cm uit de rand blijft. Dan hoef je geen dijkje te spuiten en dan kan je hem afsmeren/ laten plakken met abrikozenjam.
Hoef je geen dure uitgaven te doen.

Groetjes, Ilonka
Leven en laten leven, maar geniet van elke dag.

6

Re: Nieuweling

Ottolien schreef:

Je kan ook zorgen dat je vulling 2cm uit de rand blijft. Dan hoef je geen dijkje te spuiten en dan kan je hem afsmeren/ laten plakken met abrikozenjam.
Hoef je geen dure uitgaven te doen.

Ik zit met hetzelfde probleem, wil ook vaak een niet al te zoete taart, en wilde ook afsmeren met jam. Dus het ligt dan eigenlijk aan dat dijkje wat je spuit dat je hem toch helemaal moet afsmeren?

www.taartenchocolade.nl Workshops en webwinkel in chocolade / taartbenodigdheden Tilburg. Volg ons ook op  Facebook