1

Onderwerp: Fondant met tylose bewaard en nu keihard, wat nu?

De vraag zegt het eigenlijk al. Ik heb fondant aangemaakt met tylose en bewaard, want ik had te veel. Nu is het keihard, hoe krijg ik het nu weer soepel?

Tel wat je hebt en NIET wat je mist!
http://www.taartvandaphne.webklik.nl

2

Re: Fondant met tylose bewaard en nu keihard, wat nu?

Even in de magnetron!

www.taartmomentjes.nl Een taart voor elk moment.

3

Re: Fondant met tylose bewaard en nu keihard, wat nu?

Ja, je kan het proberen heel even in de magnetron te doen en dan te kneden, maar ik gooi het vaak weg.
Ik bewaar het in eerste instantie dus wel, maar als het dan echt keihard is, gooi ik het toch weg, want dan kan je er niet meer goed mee werken.

Als je het wel kan kneden weer wat 'verse' fondant doorkneden, zodat er in verhouding wat minder tylose in zit, kan je het weer gebruiken :)

Mijn website: Presentaart

4

Re: Fondant met tylose bewaard en nu keihard, wat nu?

Misschien een beetje glycerine erbij, of crisco?

Denk in mogelijkheden, niet in beperkingen!

5

Re: Fondant met tylose bewaard en nu keihard, wat nu?

Ik gooi het dan ook weg

6

Re: Fondant met tylose bewaard en nu keihard, wat nu?

Ik heb het laatst in de magnetron laten smelten en gemixt met "verse"fondant, ging ook goed.

7

Re: Fondant met tylose bewaard en nu keihard, wat nu?

bedankt voor de antwoorden. Ik ga het vanavond eens proberen te laten smelten. Ik laat het nog weten hoe het gegaan is.

Tel wat je hebt en NIET wat je mist!
http://www.taartvandaphne.webklik.nl

8

Re: Fondant met tylose bewaard en nu keihard, wat nu?

rolfondant kan je het beste in de vriezer bewaren als je wat over hebt

9

Re: Fondant met tylose bewaard en nu keihard, wat nu?

Idd werd het wel weer werkbaar als je het in de magnetron doet, maar het word heeeeeeel snel hard en niet zo dun meer uitrolbaar. Dus mijn taartje mee bewerkt, maar het kleine restant heb ik weggegooid.

Tel wat je hebt en NIET wat je mist!
http://www.taartvandaphne.webklik.nl

10

Re: Fondant met tylose bewaard en nu keihard, wat nu?

hooooo stooooop NIET WEG GOOIEN!

Ik hoop dat je het ondertussen niet hebt weg gegooid naar de adviezen, maar lees even deze tip van mij in het volgendetopic
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=53326

Ik heb het al 2 keer op deze manier gedaan en het werkt super.

groetjes,
Kim

11

Re: Fondant met tylose bewaard en nu keihard, wat nu?

Dank je!! Ik ga het weer opvissen ;-)

Tel wat je hebt en NIET wat je mist!
http://www.taartvandaphne.webklik.nl

12

Re: Fondant met tylose bewaard en nu keihard, wat nu?

floor47 schreef:

rolfondant kan je het beste in de vriezer bewaren als je wat over hebt

In de vriezer? Hoeft niet hoor, gewoon luchtdicht bewaren.

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com