1

Onderwerp: recept banketbakkersroom van dit forum

Hallo
Ik wil mijn taart vullen met zelfgemaakte  banketbakkersroom.
Ik ga het recept van het forum proberen, alleen ik heb een paar vraagjes:

hoeveel banketbakkersroom krijg je als je deze hoeveelheden aan houd?
Hoelang kan je het bewaren?

groetjes
Kim

groetjes,
Kim

2

Re: recept banketbakkersroom van dit forum

Ik maak deze vulling regelmatig. Het is voldoende voor 1 laag in een taart van 20 cm. Hoelang je het kan bewaren.  Denk dat het wel binnen een week op moet, misschien wel binnen 5 dagen. Het is overigens een hele lekker recept. Ik maak er ook vaak zwitserseroom van.

Succes

Greetz Keet

Re: recept banketbakkersroom van dit forum

de zwitserseroom was ook de bedoeling, doe jij er dan geklopte slagroom bij?

groetjes,
Kim

4

Re: recept banketbakkersroom van dit forum

Ja idd, zoveel slagroom tot ik denk dit is mooie massa. Ik spatel het atlijd door elkaar.
Wel handig als je bbr niet te koud is. Dan krijg je het bijna niet gemengd. Ik had laatst even schaalje bbr in vriezer gezet om sneller af te koelen. Even vergeten en toen was het wel erg stijf geworden. Uiteindelijk met mixer door slagroom geklopt. Wel lekkere room die ik toen kreeg maar wat vloeibaarder. Uiteraard wordt het wel weer stijver in koelkast.

Als je zwitserseroom maakt kun je uiteraard een grotere taart vullen met 1 laag...

Greetz Keet

Re: recept banketbakkersroom van dit forum

Nou bedankt voor de tip. Het is gelukt!!
Nu zit ik nog met een pak vol instant banketbakkersroom, want die ga ik dus nooit meer gebruiken h

groetjes,
Kim