1

Onderwerp: botercreme schift, help!

HELP!
ik werk eigenlijk niet zoveel met botercreme, maar omdat de taart buiten de koelkast bewaard moet blijven, moet ik er toch aan geloven.
ik heb de botercreme vermengd met patidess sinaasappel. ging prima, maar op het moment dat ik er stukjes mandarijn door deed, ging mijn botercreme schiften, na lang roeren werd het wel wat minder, maar echt smakelijk zak het er niet uit. het smaakte daarentegen wel erg lekker. wie heeft de tip. zelf dacht ik eraan om meer suikerbakkerspoeder toe te voegen, maar misschien moet ik mijn verhoudingen wel aanpassen als er fruit gebruit wordt.
ik ben benieuwd, alvast bedankt.

Re: botercreme schift, help!

eventjes warm maken!

als je een inductie kookplaat hebt en je BC in een RVS kom zit (van de mixer bijvoorbeeld) dan kan je die er even opzetten en aan doen. Niet te zacht laten worden dat alles gesmolten is. Gewoon eventjes (dat de boter net een beetje smelt) en dan weer opkloppen

Als je geen inductie kookplaat hebt dan moet je zelf even kijken, misschien au bain marie of heeeeeel even in de magnetron

3

Re: botercreme schift, help!

k heb inductie, dus ga ik proberen!

4

Re: botercreme schift, help!

Schiften van botercreme heeft inderdaad te maken met temperatuur. Als je boter te koud is gaat het schiften met het vocht. Langer laten staan en dus op kamertemperatuur laten komen en daarna nog eens goed mixen is waarschijnlijk al een oplossing.
Of gewoon mixen totdat het weer 1 homogene massa wordt. Succes.

Groetjes Marjolein

Zoete groetjes, Marjolein