1

Onderwerp: zachte dunnere zwitserse room

Hallo

Ik heb een keer zwitserse room gemaakt:

banketbakkers room klaarmaken en door geklopte slagroom roeren.

Het was heel lekker en het leek een beetje op de vulling van een hema tompouche (mmmm)
Maar ik zou graag een wat dunnere zwitserse room willen zoals onze banketbakker dat in een taart doet.

Die room is veel dunner van struktuur.
Hoe krijg ik dat ook.
Moet ik de banketbakkers room met ongeklopte slagroom mengen, of moet ik de banketbakkers roommix met de ongeklopte slagoom mengen ipv water?

Groetjes
Kim

groetjes,
Kim

Re: zachte dunnere zwitserse room

Ik denk wat meer slagroom erdoor doen.

Re: zachte dunnere zwitserse room

geklopte of ongeklopte

groetjes,
Kim

4

Re: zachte dunnere zwitserse room

Wat meer geklopte slagroom :)

Groetjes Laura!

5

Re: zachte dunnere zwitserse room

En ik zou de slagroom niet te stijf kloppen. En de slagroom door de bbr spatelen (niet andersom) zodat het luchtig blijft.

Groetjes, Daphne

Re: zachte dunnere zwitserse room

Heb je gewoon banketbakkersroom van een pakje gebruikt??
Je zou eens kunnen proberen om het zelf te maken,
ik maak het ook altijd volgens het recept van LaraM,nou dan weet je niet wat je proeft,zoooooolekker is die!!!!Het is niet zo heel erg moeilijk hoor!!
Ik vind hem in ieder gaval niet zo heel erg dik,ja eerst wel,maar als je hem later door de slagroom spatelt is hij niet heel erg dik!!!
Probeer het eens!!!
Groetjes Darlene