1

Onderwerp: vulling van een vruchtenschelp

hoi hoi

Aagezien overal waar ik kom de vruchtenschelpen hetzelfde zijn is er vast wel iemand die weet wat ik bedoel;

Ik wil graag weten wat voor vulling er in van die vruchten/ aardbeienschelpjes zit.

Het is licht geel en heel romig. Ik vind het zelf te romig voor zwitserse room, maar ik kan het mis hebben.

Ik vind dat echt super lekker en zou het graag in een taart willen gebruiken.

Groetjes
Kim

groetjes,
Kim

2

Re: vulling van een vruchtenschelp

Geen idee maar misschien Banketbakkersroom?

3

Re: vulling van een vruchtenschelp

in de bakkerswinkel waar ik werk vullen we die schelpjes met zwitserse room dus pudding(gele room) met slagroom

groetjes Carolien   
www.cakepunt.nl

4

Re: vulling van een vruchtenschelp

Yep, banketbakkersroom...

Re: vulling van een vruchtenschelp

banketbakkersroom is het zeker niet, daar is het veel te licht voor. Dan zal het toch zwitserseroom zijn.

dank je

groetjes,
Kim

6

Re: vulling van een vruchtenschelp

dat is banketbakkers room of gele room, dat is hetzelfde.
als deze licht van kleur is is hij handgemaakt.
meestal als hij wat geel is komt deze van een instand poeder, daar is niets mis mee, maar ik vind de zelfgemaakte toch de lekkerste.
ik gebruik altijd dit recept:

250 ml melk
65 gr suiker
2 eidooiers
1 vanillestokje
1 goede eetlepel bloem

eventueel voor de stevigheid nog 2 blaatjes geletine

7

Re: vulling van een vruchtenschelp

Rudolf van veen heeft ze laatst gemaakt bij Rudolfs Bakery op 24 kitchen channel. Misschien kan je daar eens kijken, hij maakt de room ook zelf en is idd licht van kleur. Hij maakt de schelpen ook zelf, en ik moet zeggen dat ik dat ga onthouden. Was verrassend simpel.