Onderwerp: Appelkruimel-plaatkoek
Thuis heet deze Koek van Kees....
Heerlijk, makkelijk, snel, een toppertje! Dat vinden wij tenminste thuis
Hieronder het recept van Kees, zelf voeg ik er twee theelepels kaneel en een mespunt zout aan het deeg toe! Die van de foto is trouwens met witte ipv bruine basterdsuiker.
Vet een bakplaat in en verwarm de oven voor op 175 graden.
Smelt zachtjes 400 gram boter. Roer daar 500 gram bruine basterdsuiker en vervolgens 250 gram havermout doorheen en tenslotte 500 gram zelfrijzend bakmeel. Op deze manier krijg je een flinke hoeveelheid kruimeldeeg (goed mengen is genoeg, kneden is niet nodig). Verspreid driekwart van het kruimeldeeg over de bakplaat druk het goed aan.
Snipper nu 3 knotsen van appels (of 6 kleinere) vermeng de appels met suiker en kaneel en verdeel dit over de koek. Druk de snippers goed aan.
Verkruimel tenslotte het laatste deel van het deeg over de appels en druk alles nog eens goed aan. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en laat de koek in ruim 40 min. goed 'droog' bakken.Neem de plaat uit de oven en verdeel de koek in stukjes.Laat deze op de plaat afkoelen tot ze hard genoeg zijn om eraf te halen en laat ze dan op een rooster verder koud worden.