Onderwerp: bak&vul-vragen
Vrijdag heb ik mijn eerste bestelling..een verjaardagstaart..2 lagen van 28 en 20 cm Omdat hij niet in de koelkast past ga ik hem vullen met pati-creme. Verder bekleden met marsepein. Allereerst een bakvraagje: ik heb een bloemnagel, is het nodig deze te gebruiken? Ik lees wisselende dingen..maar ik vraag me af of het kwaad kan hem te gebruiken als het eigenlijk niet nodig is..of de biscuit dan droog wordt ofzo.
Afhankelijk van hoe hoog mn mix wordt (iemand ervaring met de kapselmix van de tafel van 18?) ga ik ze in 2 lagen snijden. De vulling wil ik een laag met kersenjam en pati-creme. Voor de 2e laag wil ik gaan experimenteren met smaakje door de pati-creme. Ik zat te denken aan speculaas. Wat zal lekkerder zijn..speculaaskruimels of koekkruiden door de creme?
Lijkt jullie dit iets? als iemand suggesties heeft voor smaakje door de pati-creme dan hoor ik het graag! (in combi met de kersenjam)
En tot slot..cupcakes maak je met boter..kun je die mixen met de garde van de kitchenaid?