1

Onderwerp: smeltende fondant

Hallo allemaal

Ik heb gisteren mijn eerste taart gemaakt en ik was erg blij met het resultaat totdat ik hem vandaag uit de ijskast haalde. Er lagen allemaal paarse plasjes rond omdat de fondant aan het smelten was.

Ik heb de taart afgesmeerd met banketbakkersbotercreme op smaak gemaakt met aardbeien patisse. Nu vraag ik me af of het kan komen doordat ik halfvolle roomboter gebruikt heb in plaats van gewone?
Ik heb de paste van ballina gebruikt, die met een chocoladesmaakje.

http://farm4.static.flickr.com/3320/3472354184_6e2698f78f.jpg?v=0

Dit was het resultaat gisteravond

If life gives you lemons, make lemonade

2

Re: smeltende fondant

Wat bedoel jij met 'banketbakkersbotercr

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

3 Laatst bewerkt door Cecie (25-04-2009 21:58)

Re: smeltende fondant

Het was een recept van deze website

1 deel boter
1,5 (aangemaakte) banketbakkersroom
1/5 deel suiker

De banketbakkersroom heb ik in de webshop gekocht en inderdaad aangemaakt met water.

Was wel erg lekker... :Y

If life gives you lemons, make lemonade

4

Re: smeltende fondant

Ja, die is lekker en de cr

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

5

Re: smeltende fondant

Bedankt voor de tip. Dat doe ik in het vervolg ook maar. Dit was toch wel erg jammer van de taart.

If life gives you lemons, make lemonade