1

Onderwerp: Mona toetje - dringende vraag!! :D

Hoi,

ik was bezig met een taart vullen, en lekker zo'n mona oud hollands toetje gehaald, met stroopwafels.
maar nou vroeg ik me af, gooi je dit zo in de taart, of klop je het eerst nog op, of moet er wat doorheen?

ik heb al gezocht, maar geen topic kunnen vinden waar het antwoord in staat.

Als iemand het antwoord weet, hoor ik het graag!!!

groetjes maaike

2

Re: Mona toetje - dringende vraag!! :D

Gewoon zo tussen de taart doen. Wel zorgen voor een dijkje, zodat het niet in aanraking komt met de marsepein.

3

Re: Mona toetje - dringende vraag!! :D

Geweldig dankjewel!
dat word vast MJAMMIE!!

4

Re: Mona toetje - dringende vraag!! :D

Stomme vraag misschien maar wat bedoelen jullie met een dijkje?

5

Re: Mona toetje - dringende vraag!! :D

stomme vragen bestaan niet hoor, het is een randje aan de zijkant van je taart van botercreme, dit "dijkje" houdt dan je vulling tegen, anders kan het de marsepein doen smelten

6

Re: Mona toetje - dringende vraag!! :D

ik doe het altijd wel even doorroeren met een zakje klopfix, dan blijft het net wat steviger!

Groetjes, Dorothea.

7

Re: Mona toetje - dringende vraag!! :D

Brigitte schreef:

stomme vragen bestaan niet hoor, het is een randje aan de zijkant van je taart van botercreme, dit "dijkje" houdt dan je vulling tegen, anders kan het de marsepein doen smelten

Precies, je vult dus met deze vulling, maar zorgt dat je 1 cm van de kant afblijft.
Deze cm vul je dus op met botercreme.
Dit kan je doen met een slagroomspuit te spuiten, of plastic zakje waar het puntje af is geknipt.
Sommige maken geen dijkje, maar blijven met de vulling een cm. van de kant af.
Later met afsmeren smeren ze daar dan dus wat extra.
Zelf vind ik bij een lekkere dikke laag vulling, dat het mooier is door middel van een dijkje.
Zo krijg je makkelijker de taart overal even hoog.

8

Re: Mona toetje - dringende vraag!! :D

Smelt fondant dan ook of alleen marsepein?
Ik heb vanmorgen de taart gebakken en ga deze morgen vullen en bekleden.
Het is mijn eerste taart die ik maak dus vandaar veel vragen haha.
Heb vandaag van marsepein een hello kitty gemaakt en die is gelukkig redelijk gelukt.

9

Re: Mona toetje - dringende vraag!! :D

Ja, fondant smelt ook!
In zowel marsepein als Fondant is het hoofdbestanddeel (wat een woord..) Suiker!
Suiker en water gaan niet samen...
Een dijkje houdt het water uit zulke vullingen dus tegen...