1

Onderwerp: aardbeien bavaroise van koenie

heb een vraagje heb deze gemaakt en in een proeftaartje
gedaan nu wil mijn vriendin deze in haar bruidstaart en nu komt mijn
vraag deze word met de receptie klaar gezet maar kan je een taart met deze vulling buiten de koelkast laten staan en zo ja hoe lang ben anders bang dat het instort
word niet gestapelt heb een taartstandaart met trapsgewijs 3 plateus ,
er komen best wel veel oude mensen wil niet dat ze ziek worden ,
dan doe ik liever een veilige vulling er in die niet in koelkast moet worden bewaard
tips over vullingen graag,
is voor mij dan de eerste keer dat ik voor andere bak best wel spannend.
oja ze trouwd 4 sept kan het dus warm zijn.
wil het wel graag goed doen is voor mij reclame voor mijn taarten

2

Re: aardbeien bavaroise van koenie

Ik zou het persoonlijk niet buiten de koelkast bewaren !
Succes ermee !

Re: aardbeien bavaroise van koenie

even een andere vraag. De gelatine moet opgelost worden in een warme vloeistof (volgens verpakking) warmen jullie de gepureerde aardbeien op??

groetjes Wendy

4

Re: aardbeien bavaroise van koenie

Ik zou geen mousse of bavarois doen als de taart een tijdje buiten de koelkast moet staan. Ik zou gaan voor botercreme extra met jam en fruit in een lekkere smaak...(Botercreme extra is botercreme gemengd met banketbakkersroom die alleen met water is aangemaakt. Dat maakt de creme iets minder zwaar)

Eigen taart is goud waard! ;)
Klik HIER voor mijn linksite allesovertaart.nl met how to's en HIER voor links van medebaksters!

5

Re: aardbeien bavaroise van koenie

bedankt ga het haar voorstellen had er geen goed gevoel bij ,nu weet ik het zeker
dat het deze vulling niet word

6

Re: aardbeien bavaroise van koenie

mama van thijs schreef:

even een andere vraag. De gelatine moet opgelost worden in een warme vloeistof (volgens verpakking) warmen jullie de gepureerde aardbeien op??

groetjes Wendy

Ik heb de aarbeiprut net aan de kook laten komen, toen de gelatine erdoor.

7

Re: aardbeien bavaroise van koenie

mama van thijs schreef:

even een andere vraag. De gelatine moet opgelost worden in een warme vloeistof (volgens verpakking) warmen jullie de gepureerde aardbeien op??

groetjes Wendy

De gelatine moet in een klein beetje water opgelost worden...dan een beetje van de gepureerde aardbeien bij het gelatinemengsel en dat doe je weer bij de rest van de aardbeien, familie maken heet dat...

Ik bak in een 4-oven AGA,
Aga gebruikers groep: https://www.facebook.com/groups/715038115222711/

8

Re: aardbeien bavaroise van koenie

witje75 schreef:

Ik heb de aarbeiprut net aan de kook laten komen, toen de gelatine erdoor.

Hoeft niet zo snoeiheet hoor, het lost al op als het een beetje warm is. Als je het echt laat koken gaat de geleerkracht eraf!

Groetjes Wendy
Morgen maar weer eens géén SAS-dag...