1

Onderwerp: Chocolademousse of chocolade fudge??

Vrijdag ga ik een taart maken voor een meisje van 12
Zij is dol op pure chocola dus dat moet de vulling worden.
Ik vraag mij nu af of ik chocolademousse (zonder verse eieren) of chocolade fudge voor de vulling moet gebruiken?

Wat is machtiger en wat is zoeter.

Ik ga de taart met fondant bekleden dus het moet allemaal niet te zoet worden.

Ik dacht er aan om er nog een frisse tint aan te geven; ipv gewone aardbeien jam wil ik light jam gebruiken. Dat is veel minder zoet en veel frisser. Als ik dat op een beschuitje eet zijn het net verse aardbeien.  Hoe denken jullie hierover.

Groetjes
Kim

groetjes,
Kim

2

Re: Chocolademousse of chocolade fudge??

ik vind light jam nog steeds erg zoet, ik zou veeel eerder als frisse tint er dan lemon curd ofzo bij doen...

verder heb ik nog nooit chocolate fudge gemaakt, maar ik vond mousse vrij zoet, dan moet je echt wel een boel echte bittere chocolade gebruiken denk ik... misshcien nog een laagje knapperige chocolade??

Re: Chocolademousse of chocolade fudge??

tja ze wilt zelf aardbeien. Ik dacht aan dun laagje aarbeienjam en dan chocola en de volgende vullind i.d.

groetjes,
Kim

4

Re: Chocolademousse of chocolade fudge??

waarom geen echte aardbeien? gewoon in hele dunne plakjes snijden en de spaanse aardbeien zijn momenteel niet zo duur.

Wat een bloemetje?  nee van mij krijg je een taart!!!

5

Re: Chocolademousse of chocolade fudge??

Als je geen t

Groetjes Laura!

Re: Chocolademousse of chocolade fudge??

is 75% cacao goed genoeg?

groetjes,
Kim

7

Re: Chocolademousse of chocolade fudge??

Ja, 75% is wel genoeg hoor :)

Groetjes Laura!

Re: Chocolademousse of chocolade fudge??

Of je neemt vlaaivulling aardbeien. Vind ik ook altijd wel lekker fris!

Groetjes Rebecca
Together forever, never apart. Maybe in distance, but never in heart!

Re: Chocolademousse of chocolade fudge??

thanks
maarruuh wat is nou het verschil tussen fudge en mousse

groetjes,
Kim

10

Re: Chocolademousse of chocolade fudge??

Een mousse is met slagroom gemaakt, en dus veel zachter en luchtiger. De chocolade fudge is met boter gemaakt :)

Groetjes Laura!